Er Kundalini Yoga farlig?

I følge Yogi Bhajan er Kundalini Yoga like farlig som å spise banan.

Kundalini energien er myteomspunnet, og sin enkelthet betyr Kundalini bevissthet. Gjennom å praktisere Kundalini Yoga vekkes du opp til ditt eget liv. Kundalini Yoga har kriyaer (fysiske øvelser) som beveger energien fra nederst i ryggsøylen opp langs ryggsøylen. Kundalini energien sitter mellom 3. og 4. ryggvirvel og ligger i dvale hos de fleste av oss.

Det vil si de fleste av oss vandrer gjennom livene våre i en dvale og er hengitt til vaner og gamle mønster som gjør at vi går på autopilot. Vi handler og tenker som vi alltid har gjort uansett om det fungerer eller ikke. Gjennom å praktisere Kundalini Yoga vekkes bevisstheten din og du våkner opp til ditt eget liv, din egen sannhet. Det gjør at du kan leve livet ditt fra et sted der du er i kontroll – ikke vanene dine, eller tankene dine.

Mange tror at Kundalini Yoga er farlig, eller at det er for kraftfullt. Det er din egen innsats som teller og ingen utenfor deg kan bestemme hvor langt du vil gå eller hvor mye du vil erfare. Alt er opp til deg.

Er det propaganda å si at Kundalini Yoga er farlig?

Kanskje! Min erfaring er at gjennom å bli mer bevisst så blir jeg mer klar over hva som er rett for meg. På bakgrunn av det tar jeg valg som virker mest hensiktsmessig for meg i øyeblikket. På min reise i India i 2014 fikk jeg stadig vekk høre at Kundalini er farlig – her hjemme i Norge også. Min forståelse av hva farlig betyr i denne sammenhengen er at ingen kan lenger ha makt over deg – ikke dine egne tanker en gang. Gjennom å vekke bevisstheten vil det ikke lenger være lett å manipuleres til å følge massen, eller la seg forføre av andres sannheter. Man blir stødigere i sin egen sannhet og kan stå opp for seg selv. I et patriarkalsk samfunn kan dette defineres som farlig?

I mine 13 år med Kundalini Yoga har jeg ikke en eneste gang kjent på frykten for å oppleve kundalini energien. Min egen praksis har brakt meg inn i mørke rom, den har vist meg skyggesider av meg selv og den har gitt meg følelsen av lykke som jeg aldri før har opplevd. For meg har Kundalini yoga gitt meg muligheten til å smelte bort mønster og vaner som ikke lenger server meg – for hver dag jeg praktiserer og for hver dag jeg står i den erfaringen/følelsen som kommer opp, våkner jeg mer og mer til en følelse av indre tilfredshet.

Sat Nam!

Lill, Kundalini Yoga lærer

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

One thought on “Er Kundalini Yoga farlig?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s