1000 dager med Bound Lotus!

Jeg fikk i gave fra mine lærere, Viveka og Maja, og gjøre Bound Lotus. Nå utfordrer jeg meg selv til å gjøre den i 1000 dager. Ifølge Yogi Bhajan tar det 40 dager å gi slipp på en vane, 90 dager å etablere en ny, 120 dager før den nye vanen er helt integrert og 1000 dager for å mestre en ny vane.

Så jeg er på en “mission” til å mester Bound Lotus. Jeg er på min 10. dag etter mye frem og tilbake. Jeg gjør 11 minutter hver dag og målet er 31 minutter i 1000 dager – så det er et lite stykke før jeg er der.

Dette er hvordan Bound Lotus ser ut når du har gjort den en laaaang stund. På bildet ser du Har Jiwan,  min aller første lærer som nå bor i Byron Bay, Australia

10689901_10152739979731221_5796020899205160762_n

Og dette er så langt jeg kommer:

IMGP5376

Jeg gleder meg hver dag til å gjøre den – den roer ned hodet og kropp. Noen ganger når jeg ikke får sove så gjør jeg Bound Lotus først. Dette er en asana som jobber på utrolig mange lag av bevisstheten.

  • Åpenbart blir man mer fysisk fleksibel 🙂
  • Åpner skuldre og hofteparti
  • Forbedrer fordøyelsen fordi de indre organene kommer i hvile modus i denne stillingen
  • Styrker nerve systemet og immunforsvaret
  • Åpner og klarerer chakrasystemet
  • Forløser karmiske blokkeringer, negative tendenser og emosjoner
  • Den utvikler det nøytrale sinnet, det meditative sinnet sånn at man opplever å komme i kontakt med nullpunktet.

Det tok sin tid før jeg begynte å kjenne på effekten og den største utfordringen ligger ikke i det fysiske, men det mentale aspektet av denne stilingen. Hodet herjer som bare det, men gjennom å puste meg gjennom tankespinn og lytte til Ray Man Shabd så roer sinnet seg og jeg kommer mer i kontroll av mentale aspektet av meg.

Det er så vakkert det Har Jiwan skriver om Bound Lotus:

The beautiful Lotus flower grows from the bottom of streams & muddy ponds to rise above the water & bloom. In the night, it closes it’s petals & sinks beneath the water, just to resurface again, untouched the next day. Fully grounded into the earth, yet always aspiring towards the divine. The Lotus flower lives in the muddy waters yet remains unsoiled. So to for us, from the mud of adversity grows the Lotus jewel of joy, beauty & strength.. Radiate Love, Rise up, bloom & shine bright – Today is a new day …Sat Nam” Har Jiwan

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s