7 tips for å få en god start på dagen.

Du har sikkert lagt merke til det; om du en morgen forsover deg så kommer hele dagen litt skeivt ut. Har du god tid er tonen for dagen en helt annen. Det du gjør på morgenen setter tonen for de neste 16 timene av dagen din.

Forsover du deg så er det letter å gi litt f… Du spise en “lettvint” frokost i farta og skipper yogaen eller gåturen du vanligvis har på morgenen. Gjennom dagen velger du alternativer som gjør at du føler deg tung og tappet for energi.

På den andre siden; dersom du står opp i god tid og har den første timen for deg selv så vil du erfare noe helt annet. Sjansen for at du velger mennesker, situasjoner, mat og aktiviteter som gir deg god-følelsen er veldig stor.

Kanskje du tar en joggetur, gåtur eller gjør yogaen din før du logger deg på verden. Du spiser  kanskje en sunn god frokost i ro og mak. Når du starter dagen bevisst og gir deg selv tid på morgenen så har du laget gode forhold for at intuisjonen vil gi deg klare og tydelige meldinger.

Okey – så syns du det er tungt å komme ut av senga på morgenen. Du greier ikke å starte dagen med gåtur, yoga og en sunn frokost. Så hva kan du gjøre for å få gode, lette og glade morgener?

1. Ikke trykk på snooze knappen.

Stå opp med en gang vekkeklokken ringer. Når du hører klokken ringer på morgenen så er det starten på en kaskade av hormonbevegelser. Kroppens stressrespons settes igang. Adrenalinet og kortisol pumpes ut i kroppen. Blir du liggende så vil dette sløve deg etterhvert. Kanskje har du merket at dersom du blir liggende for lenge på morgenen så er det en tunghet som henger i kroppen resten av dagen? Du er groggy og det reduserer prestasjonsnivået ditt gjennom dagen.

En dame som heter Mel Robins har skrevet en bok om “5 second rule”, altså 5 sekunds regelen. Den går ut på at du skyter deg selv ut av senga som en rakett. Start på 5 og tell ned. Når du har kommet til 1 hopper du ut av sengen å starter dagen. (Mel Robins snudde hele livet sitt ved å bruke denne regelen. )

2. Drikk vann. 

La noe av det første du gjør når du står være å drikke vann. Natten dehydrer kroppen og vann gir den balanse og systemet ditt blir satt i gang.

3. Ha friske blomster stående på nattbordet.

Friske blomster er med på å booster humøret ditt når du våkner.

4. Ikke se på mobilen før det har gått en time.

Ikke sjekk epost, Facebook eller andre sosiale medier før det har gått en time. Meldinger, “likes” og kommentarer gjør at du gir fra deg kraften din til andre. Uansett om det er en stor eller liten reaksjon så reagerer du på informasjonen du tar inn. Andre mennesker er med på å sette anslaget for din dag. Hva om du leser en mail som gjør deg sint? Eller lei deg? Dette kan vente en time. Bruk heller tiden til å planlegge dagen, skrive i dagboken din og sette opp dagens prioriteringer.

5. Spis en sunn og god frokost.

Det er mange som ikke har matlyst på morgenen, men det å spise en sunn god frokost gir dagen din den beste starten. Forskning viser at mennesker som ikke spiser frokost har en større tendens til å overspise senere på dagen. Kroppen tror du faster og begynner å lagre fett. Dette er blant annet knyttet til overvekt. En sunn god frokost kan være korn, en smoothie eller en bolle med frukt og yoghurt.

6. Gjør noe fysisk

Gå en liten tur, jogg og/eller gjør yoga hver morgen. Fysisk aktivitet på morgenen gjør at du blir gladere, mer effektiv og har bedre hukommelse.

7. Mediter eller bruk tid i stillhet.

Boost deg selv med positive affirmasjoner og positivt selvsnakk slik at du skaper en positiv energibølger som kan bre seg utover dagen din. Gjør en meditasjon, eller litt yoga slik at du skaper en daglig åndelig praksis. I starten så kan det være du må “fake it til you make it”, og det er greit.

 

For å kick starte morgen rutinenen din kan du laste ned min nye  GRATIS GUIDET MEDITASJON Lev intuitivt© som du kan bruke som del av morgen rutinene din for å skape en megafantastisk dag.

Klikk på bilde under for å få meditasjonen!

Lev intuitivt© GM.png

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s