Når frykt står i veien for din intuisjon!

Visste du at 60 – 70 000 tanker flyr gjennom sinnet ditt hver dag. 90% av det du tenkte i går tenker du idag. Det vil si at det ikke er mye utskiftning av tanker, og dersom du bærer på mye frykt så blir du konstant sabotert fra å gjøre det som er dine innerste lengsler og du mister kontakten med din intuisjon.

La oss si du står overfor en situasjon; du er ute å går tur og du ser en hund. Tanken er hund og tanken på huden skaper en følelser, følelser skaper valg, og valget skaper erfaringer og mønster.

Det som ligger bak her er en erfaring du gjorde deg som barn. Moren din var redd for hunder og hver gang dere møtte en hund så frøs hun til. Ditt overlevelses-system (nervesystem og hormonsystem) plukket det opp som en fare. Dere møtte hunder ikke bare en gang, men flere ganger og det samme skjedde. Voilá du har skapt et mønster som du ikke nødvendigvis kan forklare. Når du ser en hund så velger du å gå langt unna, i stedet for å gå bort til hunden å klappe den.

Det er samme mekanisme som skjer dersom du er en person som opplever at du befinner deg i “samme” situasjon gang på gang. Det eneste som forandrer seg er menneskene i situasjonen. Si du har lett for å havne i heftige diskusjoner med folk du møter i sosiale sammenhenger, eller familie for den sakens skyld.

Du skaper deg en sannhet om at ingen er enig med deg, og alle andre er så utrolig sneversynte. Det er et magnetisk filter som gjør at du tiltrekker deg situasjoner som bekrefter denne sannheten.

Din egostruktur er bygget opp av egendefinerte sannheter som dette, og husk det trenger ikke være bevisst. Faktisk så er det som oftest ubevisst, og derfor blir det en sabotør for deg. Det er dette som plasserer seg mellom deg og en krystallklar intuisjon. 

Denne sannheten du har skapt deg er basert på usikkerhet og du identifiserer deg med at du er en person som lett havner i heftige diskusjoner med andre. Fordi du har identifisert deg med følelsen som oppstår når du havner i disse situasjonene så skaper du valg i livet ditt som bekrefter dette mønsteret.

Følelser som usikkerhet, sinne, skam, dårlig selvfølelse, selvkritisk, sammenligning med andre, frustrasjon og angst er fryktbasert. De er en del av ego-strukturen din, den ubevisste delen deg, som er en del av din personlighet. “Jeg er engasjert.”, “Jeg er usikker.”, “Jeg har angst.”, “Jeg er ikke god nok.” Du har skapt deg en virkelighet som føles ut som at det er deg, helt og fullt. Dette står i veien for en god kontakt med din intuisjon. 

Et lite paradoks er at intuisjonen din jobber gjennom kroppen din og følelsene dine er essensielle i kontakten med din intuisjon. Fryktbaserte følelser stenger for intuisjonen og du kan lett bli lurt til at det er magefølelsen, mens det i virkeligheten er et fryktbasert mønster som styrere deg.

Måten du kan avsløre om det er frykt eller ikke er å kjenne etter om du er anspent. Frykt skaper anspenthet, men for å kunne ta imot intuitive beskjeder så må du være avslappet og tilstede. Når du er avslappet og tilstede så vet du bedre hva som server deg.

For å komme dit må du ta et bevisst valg om å observere din tanker, finne ut hvilke tanker som drar igang de mønstrene som saboterer for deg. Frykt opererer hovedsaklig i underbevisstheten mens intuisjon krever en stor grad av ekspandert bevissthet. Frykt begrenser, trekker sammen mens intuisjon, sjelens stemme, er oppløftende, lett og utvidene.

Her er 3 måter å avsløre om frykt saboterer deg:

1. Du lengter etter forandring, men tør ikke. 

Forandring er truende for ego fordi da mister det kraften sin. Å leve intuitivt betyr å leve fritt og lett. Ego holder deg fengslet i fortiden. Erfaringer fra fortiden skapte en følelse i deg som ble memoret av kroppen, og det er denne følelsen som føles “rett” for deg. Er en av disse følelsene usikkerhet så vil det å endre usikkerhet til trygghet være truende for Ego. Du, kroppen din, kjenner ikke igjen følelsen trygghet, og når denne opplevelsen blir presentert til deg så tar du valg som gjør at du faller tilbake inn i ditt gamle mønster og får bekreftet din usikkerhet igjen. Endringen skjer over tid, med dedikasjon og full tillit til deg og universet.

2. Du stoler mer på logikk enn på kreativitet.

Du velger jobb ut fra hva som er fornuftig å velge for deg. Det som gir deg tilsynelatende mest trygghet og fast inntekt. I avgjørelser så hviler du i logikk i stedet for å tillate deg å tenke utenfor boksen, la kreativiteten lede deg. Du har ikke tillit til din egne indre veileder, og ender opp i en jobb som ikke føles tilfredsstillende. Den kan i verste fall gjøre deg syk.

3. Du beskytter et mentalt bilde av hvem du er. 

Du har valgt deg et yrke som sykepleier eller lærer, og etterhvert så definerer du din personlighet ut fra yrket ditt. Det kan også være lett å definere seg som mor, søster, kone eller bestemor. I sosiale sammenhenger så er du den “engasjerte” selv om det setter andre i dårlig lys, eller det blir en slags konkurranse. Ego skaper illusjoner om hvem og hva du er som holder deg borte fra din sanne essens, som er kjærlighet. I sannhet så er du ingenting og i det er du alt. Intuisjon opererer fra denne kilden, fra din sanne essens. Intuisjonen beskytter din sjels reise, og oppleves i øyeblikket mange ganger som irrasjonelt.

Er du gira på å gi slipp på et frykt og leve mer intuitivt?

Klikk på linken under for å få en gratis guidet meditasjon rett i din innboks:

En god start på dagen

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s