5 STEG for å komme i gang med meditasjon!

Du har sikkert merket det? Det skjer noe HELE tiden. Du tar inn informasjon HELE tiden. I vår tid har vi tilgang til all verdens informasjon og vi sitter på mobil eller data i mange timer hver dag. Kanskje er det for deg som for mange andre at det først du gjør når du våkner om morgenen er å fomle etter mobilen for å sjekke om det har kommet likes, kommentarer, skjedd noe nytt eller om du har fått en ny e-post.

Skjermen aktiverer stresshormonene dine og du er igang. Mens du leser nyheter så spiser du frokosten din raskt, og får gitt barna mat. Du har blitt opplært til at det er viktig å få med seg det som skjer i verden. Men hva i all verden skal du med den informasjonen når du selv føler deg fanget av hverdagens jag og mas? Når du kjenner det på kroppen din at det for mye å ta inn?

Det blir overload og i verste fall så kollapser du – i beste fall skjønner du hvor galt det er å tar et steg i retning av ro, frihet og overskudd. Meditasjon er definitivt et av midlene mot målet. Den bringe inn stillhet, klarhet og senker pulsen.

STILLHET er kanskje et ord som er forbundet med både lengsel og frykt for deg? Kanskje er det derfor du ikke helt har fått det til, fordi du ikke greier å tømme hodet for tanker. Du er så fylt med stress at når det blir stillhet rundt deg så kommer alle mulige tanker, følelser og minner opp for deg. Dette er en av grunnen til at du er litt av og på i forhold til meditasjon. Mest sannsynlig er det slik fordi du er feilinformert.

DETTE ER HVA DU ABOSLUTT IKKE BØR GJØRE:

 1. PRØVE – jeg hører mange si; “Ja, jeg skal prøve.” Når jeg hører det så vet jeg med sikkerhet at de ikke kommer til å gjennomføre. Å si prøve er det samme som å si “ikke i dag”, du utsetter det og slik blir til at du ALDRI kommer deg i gang med å meditere.
 2. TØMME HODET FOR TANKER – det er teknisk umulig å tømme hodet for tanker. Det du gjør i meditasjon er å stilne tankestrømmen. Til å begynne med kan alle tankene være frustrerende og ta fra deg motet. Sitt gjennom det. La ALLE tankene få strømme på og gjennom. Det er dette som skal til for at du skal føle på ro og frihet.
 3. IKKE VÆR SPIRITUELL – noen tror at de må være spirituell for å meditere, og da mener de at de må være noe annet enn de er. Ikke tenk på det. Spiritualitet er noe vi alle er i kraft av at vi puster, og da sier det seg selv at det ikke er noe du trenger å strebe etter.

Følg heller disse 3 beste tipsene til deg for å gjøre meditasjon til en daglig rutine for deg:

 1. Last ned en meditasjons app, eller lytt til en guidet meditasjon. Meditasjons appen jeg anbefaler deg heter Insight Timer. Der har du veldig mange bra meditasjoner og du har en timer som er perfekt for meditasjon. Du kan også laste ned en gratis guidet meditasjon fra meg som heter “Få en god start på dagenEn god start på dagen
 2. Sett et mål om å meditere 5 – 10 minutter om dagen. Ikke sett deg for høye mål. Start med kortere tid de første 40 dagene.
 3. Legg inn tiden når du skal meditere i kalenderen din slik at du mediterer til samme tid hver dag. Dette vil gjøre det MYE lettere for deg å huske at du skal meditere.
 4. Bare gjør det! Ikke tenk – bare gjør det. Stå opp, gå til matta di og sett deg på den. 90% av jobben er å bare å komme seg på matta. Uansett hvor du er, hvordan du føler deg eller hva som skjer rundt deg så setter du av 5-10 minutter HVER dag for å meditere.
 5. Dopamin godis er bra å legge inn:
  1. Kryss av på dagens liste over ting du skal gjøre at du har meditert. Du legger selvsagt meditasjon til på listen.
  2. Når du når 40 dager gi deg selv en “high-five” og ring en venn for å dele den gode nyheten. Etter 40 dager er det lurt å reflektere litt rundt hvordan det har vært for deg. Dette er også tiden til å legge på noen minutter til slik at du gradvis øker tiden du sitter i meditasjon på en lur måte.

Det høres kanskje maste og rart ut å gjøre det til en oppgave den første tiden, men om det er det som skal til så er det du gjør. Alt nytt trenger litt tid på seg for å bli en naturlig del av hverdagen. Følger du disse stegene så har du en daglig meditasjonspraksis før du vet ordet av det!

Del gjerne din erfaring i den lukkede Facebook gruppen Lev intuitivt – kom på lage med sjelen! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s