Den første timen på dagen avgjør hvordan resten av dagen blir!

Du har sikkert lagt merke til det; om du en morgen forsover deg så kommer hele dagen litt skeivt ut. Har du god tid er tonen for dagen en helt annen. Det du gjør på morgenen setter tonen for de neste 16 timene av dagen din. Forsover du deg så er det letter å gi litt f… Du spise en “lettvint” frokost i farta og skipper yogaen eller gåturen du vanligvis har på morgenen. Gjennom dagen velger du alternativer som gjør at du føler deg tung og tappet for energi.

På den andre siden; dersom du står opp i god tid og har den første timen for deg selv. Du tar en joggetur, gåtur eller gjør yogaen din. Og du spiser en sunn god frokost så er sjansen store for at du velger mennesker, situasjoner, mat og aktiviteter som holder på god-følelelsen som dagens start har skapt for deg.

Kanskje syns du det er tungt å komme ut av senga på morgenen. Du greier ikke å starte dagen med gåtur, yoga og en sunn frokost. Hva kan du gjøre for å endre dette?

  1. Ikke trykk på snooze knappen. Stå opp med en gang vekkeklokken ringer. Når du hører klokken ringer på morgenen så er det starten på en kaskade av hormonbevegelser. Kroppens stressrespons settes igang. Adrenalinet og kortisol pumpes ut i kroppen. Blir du liggende så vil dette sløve deg etterhvert. Kanskje har du merket at dersom du blir liggende for lenge på morgenen så er det en tunghet som henger i kroppen resten av dagen? Du er groggy og det reduserer prestasjonsnivået ditt gjennom dagen.
  2. Drikk vann. Natten dehydrer kroppen og vann gir den balanse og systemet ditt blir satt i gang.
  3. Ha friske blomster stående på nattbordet. Det er med på å booster humøret ditt når du våkner
  4. Ikke se på mobilen, sjekk epost, Facebook eller andre sosiale medier før det har gått en time. Meldinger, likes og kommentarer gjør at du gir fra deg kraften din til andre. Uansett om det er en stor eller liten reaksjon så reagerer du på informasjonen du tar inn. Andre mennesker er med på å sette anslaget for din dag. Hva om du leser en mail som gjør deg sint? Eller lei deg? Dette kan vente en time. Bruk tiden på å planlegge dagen, skrive i dagboken din og sette opp dagens prioriteringer.
  5. Spis en sunn og god frokost. Det er mange som ikke har matlyst på morgenen, men det å spise en sunn god frokost gir dagen din den beste starten. Forskning viser at mennesker som ikke spiser frokost har en større tendens til å overspise senere på dagen. Kroppen tror du faster og begynner å lagre fett. Dette er blant annet knyttet til overvekt. En sunn god frokost kan være korn, en smoothie eller en bolle med frukt og yoghurt.
  6. Gjør noe fysisk som å gå, jogge og/eller gjør yoga hver morgen. Fysisk aktivitet på morgenen gjør at du blir gladere, mer effektiv og har bedre hukommelse.
  7. Mediter eller bruk tid i stillhet. Boost deg selv med positive affirmasjoner og positivt selvsnakk slik at du skaper en positiv energibølger som kan bre seg utover dagen din.

For å kick starte morgen rutinenen din kan du laste ned en GRATIS GUIDET MEDITASJON som du kan bruke som del av morgen rutinene din for å skape en megafantastisk dag. Klikk på bilde under for å få meditasjonen!

En god start på dagen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s