Ulvespor og uglebesøk!

Skogen er fylt med magi, kunnskap og muligheten for mye læring. Du finner det i å studere trær, frø, bær, dyr og fugler, planter og fantestreker…. Fantestreker som tegn, symboler og hint du kan bruke i din hverdag i jakten på svar og løsninger. Fantestreker fordi naturen har humor og fordi gjennom lek og latter er det lettere for deg å ta i mot det budskapet og svarene som sendes til deg.

Når du forstår noe så har du brukt logikken og dine analytiske evner. Du er i hodet ditt, der hvor begrensningene og fornuften sitter. Visst skal dette fakultetet brukes, men mer som et kort stopp, et sjekkpunkt på veien. Å ta imot gir et totalt annet perspektiv. Det er bredere og mer inkluderende og aksepterende. Dine intuitive evner vokser og blomstrer i det landskapet som er mest åpent og inkluderende. Intuisjonen vanner du med lek og morro, med nysgjerrighet og våkenhet. 

For å kunne ta imot symbolene og tegnene slik at du kan bruke informasjonen så trenger du å være i kontakt med symbolspråket. Utfordringen er at symboler er veldig individuelle, de er kulturelt forankret og de er universelle. Det betyr at du trenger å bruke tid på å bli kjent med hvordan du kan forstå symbolene gjennom å motta dem.

Jeg har i løpet av de siste ukene hatt to veldig spennende erfaringer med naturen. Det første var et besøk av en ugle som kom å satte seg i et vakkert eiketre rett utenfor stuevinduet. Jeg ble så glad og oppglødd at jeg neste ikke greide å sitte stille. Den satt der i 10-15 minutter og var et absolutt vakkert skue.

På et personlig og kulturelt plan symboliserer uglen et dødsbudskap. Når min oldefar døde så jeg en ugle på nært hold en uke før han gikk over. Jeg hadde tatt mitt siste farvel med han mens han var i livet, og uglen kom for å bekrefte at dette var siste gang jeg så han. Jeg observerte uglen oppglødd mens tanker og minner fra min oldefars død beveget seg gjennom meg. Hvem, eller hva dør nå? Det vet jeg enda ikke fordi det er ferskt, men uglen gjorde meg oppmerksom, ga meg bekreftelse og støtte på en endring som er på gang.

På et universelt plan betyr uglen gammel visdom og styrket intuisjon. Uglen ser i alle retninger og den ser i mørket, akkurat som intuisjonen. Uglen jakter på mus som er under sneen så den må se gjennom materien for å finne mat.

Det viktigste du gjør når du lærer deg symbolverden er å se hvordan dyret eller planten lever sin livssyklus. Skrive ned uten fortolkning, studere dem uten å analysere – bare ta imot og observer hvordan dette oppleves. Magien ligger i hva som utfolder seg fra det øyeblikket du har blitt oppmerksom på symbolet til du kan se sammenhengen. Vær i kontakt med følelsene som kommer frem og skriv ned hva du tar i mot. Jo flere observasjoner du gjør jo lettere vil det være å se sammenhengene.

I går, på skitur, kom vi over ferske ulvespor. Ulven hadde drept et rådyr og sporene etter blod, innvoller og pels var enda å se i sneen. Det vekket en nysgjerrighet i meg, og jeg kunne kjenne at jeg ble redd. Jeg ble redd fordi det er så mange historier om hvor farlig ulven er og nysgjerrig fordi jeg visste at ulven var mer enn bare farlig. Jeg begynte å undersøke mer, lese om ulven og se videoer. Vi mennesker frykter det vi ikke forstår og frykt skaper en større avstand til symbolene og livet rundt oss.

Ulven er også sterkt intuitiv, den lever på instinkter. Når den er sulten jakter den, når tiden er inne for parring så parrer de seg. De har et hierarki og en orden i flokken som gjør at de er mer effektiv på jakt hvilket betyr at overlevelse er mer sannsynlig. Noen bryter ut av flokken for å skape egne flokker.

Jeg frydes over alt det jeg lærer når jeg studerer naturen, fordi når jeg tillater meg å observere og lærer mer om hvordan dyr og planter fungerer jo lettere er det for meg å ta imot budskap fra intuisjon.

Ulv eller ugle gir en mye rikere beskjed enn enkle ord. Den intuitive veiledningen settes i en kontekst og gir deg ett nytt perspektiv å jobbe utifra. Er det en ting du trenger å gjøre for å bli mer intuitiv så er det å utvide ditt symbolvokabular. 

Begynn i dag og skriv ned situasjoner som fanger din oppmerksomhet uten at du egentlig trenger å vite hvorfor. Bare skriv det ned i full tillit til at dette er viktig for deg, men at du ikke trenger å forstå det akkurat nå. 

Syns du dette er spennende? Del din erfaring med symboler og intuisjon i kommentarfeltet under.

Bli også med på webinar mandag 2. april kl 2000 – 2100 for å lære mer om hvordan intuisjonen snakker med deg og hvordan du kan bruke intuisjonen for å ta gode valg.

Klikk på bilde for å komme til registrering!

WEBINAR

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s