3 enkle pusteteknikker for å finne roen.

Du har sikkert vært i en situasjon hvor panikken tar deg; du greier ikke samle deg og bare må ta et valg. Du velger på instinkt og resultatet blir deretter. Hadde du bare visst om disse pusteteknikkene så hadde alt vært helt annerledes…. Kanskje!! De valgene du tar i øyeblikket er alltid det rette valget for deg, jo hardere læringen er, jo bedre er valget mange ganger.

Noen ganger så gjentar den samme situasjonen seg, og da kan det være bra å finne en måte å endre det på. Pusten er en av nøklene;  Du sitter i dyp konsentrasjon på jobb, og er i god flyt med dagens arbeidsoppgaver. Du blir vagt oppmerksom på at noen snakker høylydt bak ryggen din, og som en sigende tåke over en forlatt dal, kjenner du at irritasjonen tar mer og mer plass i deg. Du mister helt konsentrasjonen og tanker som “går det ikke ann å tenke seg litt om, ta litt hensyn!” dukker opp. Du har mistet flyten og vet at denne følelsen av uro og sinne må ristes av før du igjen kan komme inn i flytsonene din.

Hva gjør du? Sier fra? Det hjelper jo ikke. Få deg nytt kontor? Ny jobb, kanskje?

Du har mange muligheter, men en ting er helt sikkert at valget i mylderet av muligheter taes best om du er rolig og samlet. Uansett hvilke situasjon du står ovenfor, om du kjenner at du er redd, urolig, irritert eller kjenner på panikken så kan du bruke pusten til å skifte fokus, roe ned tanker og roe ned følelser. Her er tre enkle pusteøvelser du kan bruke. Velg den som du kjenner deg mest tiltrukket av og praktiser den over en tid slik at den setter seg i systemet ditt. Når en repeterende situasjon nå oppstår så har du instinktivt tilgang på en pusteteknikk som kan være til stor hjelp.

1.MAGEPUST

Denne er nyttig om du er sliten, redd eller urolig. Finn et sted du kan være i fred i 3-5 minutter; soverommet, en krok i stua, do eller garasjen: Ett eller annet sted.

Lukk øynene og legg venster hånd på magen. Kjenn hvordan hånden fylles med din egen mage. Hele brystkassen utvides og magen blir større; fyll på mer og mer – helt til du ikke har plass til mer; ta et lite sup luft til. Pust ut; sakte rolig og veldig kontrollert. Pust inn igjen – fyll opp med luft i alle hjørner av kroppen din og kjenn hvordan magen beveger seg med pusten. Ta 5 lange dype magepust før du går tilbake til å gjøre det du hadde på agendaen.

2. SITALI

Denne er nyttig om du er sint, irritert eller har feber. Det du gjør er å krølle tungen din og stikker den ut av munnen. (Om du ikke greier å rulle tungen så stikker du en flat tunge ut av munnen.) Pust langsomt og dypt inn gjennom munnen, som om du drikker luften inn med et sugerør. Pust ut gjennom nese. Gjenta 5 dype pust eller mer.

 

3. ETT MINUTTS PUSTEN

Denne pusteteknikken er bra om du kjenner på angst, frykt og er bekymret. Den gjør at venstre og høyre hjernehalvdel snakker bedre sammen og det igjen gjør at du får mer kontakt med din intuisjon. Dette gjør du:

bruk 20 sekunder på å puste inn

hold pusten i 20 sekunder

bruk 20 sekunder på å puste ut

Gjør dette i 3 minutter hver dag. Gjør den gjerne når du føler for det, når du komme hjem fra jobbe eller før du skal legge deg. 20 sekunder er lenge å holde for mange så begynn med 10 sekunder på innpust, hold 10 sekunder, pust ut 10 sekunder. Bygg opp til 20 sekunder.

Pusten er din link til universet, til livskraften og til indre ro. Ved å integrere enkle pusteøvelser i livet ditt vil du kunne oppleve dramatiske endringer. Du kjenner at du får mer vitalitet, blir mindre stresset. Du får kontroll på tankene dine og du kan lettere få kontroll på følelsene dine slik at du tar valg fra hjertet (ro) og ikke fra hodet (frykt).

Du får bedre konsentrasjon noe som er veldig bra neste gang du blir forstyrret av høylydte arbeidskolegaer når du er i flytsonen din.

Skriv gjerne en kommentar under om hvilke pusteøvelse som du ble mest tiltrukket av og hvorfor 🙂

____________________________________________________________________

HVA ER PÅ GANG:

INTRODUKSJONSKURS I KUNDALINI YOGA PÅ CORE BALANCE

Hver onsdag underviser jeg på Core Balance (1900-1955), et helt nytt studio på Majorstuen, og i den forbindelse så vil jeg gjerne invitere deg på et introduksjonskurs. Klikk på linken over for å lese mer.

Torsdag 12/4 kl 19:00-21:00

Ta med en venn og kom!

___________________________________________

2 RETREATER I NORGE

Retreater er en vanvittig god mulighet til å nullstille og til å finne ro, til å trekke seg tilbake, erfare og reflektere litt over eget liv. I år er det to retreater på gang, den ene holder jeg sammen med Lilian Dijkema i Lofoten, og den andre er det min aller første Kundalini Yoga lærer, Har Jiwan, som holder på Nøsen i Hemsedal. Velg den som passer deg best.

3 DAGERS MINIRETREAT I LOFOTEN: KOM I KONTAKT MED DIN FEMININE KRAFT: 

Bli med til spektakulære Lofoten, finn og kom i kontakt med din feminine kraft i autentisk, kraftfulle omgivelser.

Early-bird tilbud frem til påske!

Klikk på linken over og les mer.

Lofoten dreamstime_m_56283281

 

5 DAY WOW™ RETREAT PÅ NØSEN MOUNTAIN I NORWAY

Da jeg bodde i Melbourne i 2003 ble jeg kjent med Har Jiwan som ble min første Kundalini Yoga lærer, og nå kommer hun til Norge. Dette er en fantastisk mulighet til å erfare Kundalini Yoga fra en lærer som har lært direkte fra Yogi Bhajan.

Retreaten holdes på Nøsen i Hemsedal.

 

Gjennomgående tema for retreatene og workshoper dette året er intuisjon. Intuisjonen er ditt aller viktigste verktøy i en hektisk hverdag. Lurer du på om du er intuitiv? Sjekk med listen over 11 tegn på at du er intuitiv her: 

11 tegn på at du er intuitiv

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s