Visste du at avhengighet stenger ute din intuisjon?

Du er i et forhold hvor dere krangler mye. Han minner deg mye om din egen far, Einar. Einar var en snill mann, men uten at du egentlig skjønte hvorfor så ble han sint på en stille måte. En gang spurte du han om hjelpe med sykkelen din, men du fikk ikke svar. Han satt bare der i stolen og leste avisen med en stille intensitet. Et svakt ubehag vokste inni magen din, i hjertet ditt, men du kunne ikke sette ord på det. Du visste ikke at dette hadde alt med faren din å gjøre og ingenting med deg å gjøre. Mest sannsynlig hadde faren din mye innbygd sinne, frustrasjon og kanskje følte han seg fengslet av livet. Heller ikke han greide å sette ord på det så han ble i stedet stille og brukte det som sitt våpen og skjold; han var passiv aggressiv. Noe som skulle vise seg å sette sine spor i sjelen din.

Mannen din minner deg om faren din; Det har vært en hektisk dag og du spør om han kan ta ut av oppvaskemaskinen. Du får ingen respons. Nå er det på tide å vise han tenke du, og det blir det en kald front mellom dere. Detter er måten dere krangler på i forholdet; Ingen sier noe. Lufta bare tjukner til og det skapes en nervøs intensitet som er til å ta og føle på. Det har blitt et mønster i forholdet; dere snakker ikke sammen, bare krangler stille.  Han må jo forstå at du ikke er moren hanns, du kan ikke drive å mase på han. Dessuten så blir du usikker når han ikke sier noe.

Inni deg har du en klump av frustrasjon, sinne og sorg. I stedet for å ta det opp med mannen din så går du til kjøleskapet og finner noe å maule på; en pannekake fra middagen i går, en gulrot, sjokolade eller noe annet som er lett tilgjengelig. Du tar det med deg og setter deg foran datamaskinen for å sjekke siste nyheter. Det bruker å roe deg. Du bytter fokus og vips så kjenner du deg litt bedre. Murringen i magen er ikke så overveldende, men bare litt tilstede.

Overspising er en måte å døyve følelsene på. Du fyller magen med mat slik at magen må bruke tid på å fordøye maten, mens følelsene som kommer opp blir undertrykt. Du vet jo ikke hvordan du skal håndtere følelser, eller det vil si du kopierer det du har lært fra faren din, og moren din. Du tier, trøstespiser og leser nyheter.

Intuisjonen sender deg signaler, eller impulser som din følelses-kropp plukker opp. Dersom du ikke har kontakt med dine følelser, eller har lært å verdsette hva du føler så vil du ikke vite at sinnet ditt, frustrasjonen din, sorgen din er intuisjonen som prøver å veilede deg til nye valg. Du vil ikke vite at det er intuisjonen din som prøver å si at dette er ikke en situasjon du vokser i, men en situasjon hvor du reduserer deg selv til en verdiløs person.

Det var dette du erfarte når du vokste opp og derfor ser du ikke andre muligheter enn å gjøre som din mor – bli sint, være misfornøyd, trøstespise og lide i stillhet når du ikke blir hørt eller dine forventninger i forholdet ikke blir innfridd.

Avhengighet kan gi seg uttrykk på mange måter. Røyking for eksempel skaper en usynlig skodde rundt deg som gjør at du ikke kan se like tydelig og klart som en som ikke røyker. Tar du deg et glass alkohol for å roe ned etter en stressfull dag så tapper du kroppen for overskudd og energi slik at du ikke er “hjemme” når intuisjonen banker på døra. Alkohol og sukker har samme effekten; den tapper deg for energi og nummer deg slik at du ikke trenger å være i kontakt med følelsene dine. Kaffe skaper angst-lignende symptomer som gjør at du hele tiden er utenpå deg selv. Følelsen av angst, eller noen vil påstå at det er våkenhet, overtar scenen og holder oppmerksomheten din med en evig monolog.

Hvordan kan du endre dette?

Først og fremst må du innrømme at du er avhengig og akseptere det for det det er uten å dømme deg selv. Vi er alle avhengig, ulikheten ligger i hvor bevisst du er din avhengighet. Jo mer bevisst du er, jo nærmere er du å kunne endre det. Det er ofte ikke gjort over natten, men det å tørre å føle igjen, tørre å sette ord på hva som skjer i deg er et steg på veien. Bruk gjerne en dagbok for å skrive ned følelser og tanker rundt deg som skjer med deg i løpet av en dag. Å tie og lide i stillhet er ikke en god løsning.

Lurer du fremdeles på om du har intuisjon? Ta quizen: 11 tegn på at du er intuitiv: Klikk på bilde under. 

11 tegn på at du er intuitiv

Torsdagsliven handler om intuisjon og avhengighet og da går jeg mer inn på hva de ulike typer mat gjør med intuisjonen din. Følg livesendingen på Kundalini Yoga Oslo / Lill Legård.

Torsdagslive med lill

Vil du ta steget videre så anbefaler jeg deg å bli med på mitt online kurs: Aktiver din intuisjon NÅ! Den 18. mars lanseres kurset i ny og oppgradert prakt. Mer informasjon om påmelding til gratis webinar kommer.

Lill

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s