Lurer du på hvorfor vi bruker turban i Kundalini Yoga?

Mitt første møte med turban var som å møte en god venn jeg ikke har sett på mange livstider. Det var helt naturlig og gledelig for meg å kunne ta på turbanen når jeg skulle undervise eller var på yogasamlinger. Det var ikke innom mine tanker at dette kunne oppfattes som rart eller sekterisk. Ikke før jeg fikk testet min relasjon og dedikasjon til turban i møte med venner og kjente.

En venn fra India var på besøk og han hadde helt andre tanker om turban. Han kunne fortelle meg om damer og menn som var hårløse fordi de brukte turban, at turban bare var tull og at det ikke hadde noe sammenheng med hverken kundalini yoga eller nødvendigvis var av religiøse grunner.

Indere, assa 🙂

Turban brukes i mange kulturer og det har blitt brukt i mange tider opp gjennom tiden. Noen har turban av religiøse grunner, noen av estetiske grunner, noen av praktiske grunner og andre av vitenskapelige grunner.

Jeg bruker ikke turban av religiøse grunner, men av vitenskapelige grunner. 

Yogi Bhajan snakker om at turban er en selvkroning og at turban er en energetisk praksis. Den styrker arkelinjen, en energetisk linje som går fra øreflipp til øreflipp. Arkelinjen gir deg kapasiteten til å fokusere bedre, konsentrere deg og den fasiliterer  din utstråling. Den er forbindelsen mellom det fysiske og det ikke-fysiske. Når arkelinjen er svak så blir du lett påvirket av andre og du blir overbeskyttende. Når du har på deg turban under praksisen så styrkes denne arkelinjen.

Arkelinjen er spennende men det er mer spennende vitenskap. Vi har også 26 ben i hodet som trenger kranie tilpassing, Hodet har 26 deler, som vi har 26 ryggvirvler, foten har 26 ben. Om bare et ben er ute av posisjon vil den korresponderende nerve og muskel forårsake sykdom. En ryggvirvel som er ute av posisjon bare en tusenedel av en millimeter vil forårsake sykdom. I følge Yogi Bhajan så vil et kraniet som er ute av posisjon gi deg depresjon så ille at du nesten ikke kan bære det.

Kraniet skal være bevegelig og uten turban vil det være mindre bevegelig. Det gjør at pinealkjertelen kalsifiseres og det er linket til hvor gammel du blir. Jo mindre kalsifisert pinealkjertelen er, jo eldre blir du. Pinealkjertelen er også intuisjonens sete og jo mer kalsifisert den er jo vanskeligere er det å ha god kontakt med intuisjon. Med turban blir kraniet massert og stimulert.

En annen interessant ting er at hver av de 26 benene i skallen vår styrer hele nervesystemet i hjernen. Turbanen er som en beholder for energien som skapes mens du praktiserer Kundalini Yoga. Det gjør at energien som bygges opp blir kultivert på en annen måte enn om du ikke bruker turban.

Det ligger mye vitenskap bak turban-bruk, og for meg er det å bruke turban når jeg underviser i Kundalini Yoga like naturlig som å ha på en jakke når det er kaldt ute. Min turban gir meg styrke, det samler meg og det setter meg i forbindelse med en kraft som er større enn meg. Den gjør meg fokusert og mer tilstede i timen. Det minner meg på at jeg er i service.

Jeg elsker å bruke turban!

Sat Nam!!

PrudSkjerm-11703

Lill  ❤

____________________________________________

Kundalini Yoga og Eteriske Oljer for økt intuisjon

Rose essential oil

Tid: 11. februar kl 1200 – 1500
Sted: Sat Narayan Kundalini Yoga Oslo, Frysjaveien 33c
Pris: 650,-
Lærer: Lill Legård
Påmelding: lill@lilllegard.no

 

Kundalini Yoga og essensielle oljer går sammen som hånd i hanske. I Kundalini Yoga jobber du med å ekspandere kontakten med følelsene dine, sjelens stemme, og sammen med eteriske oljer så vil effekten ta deg rett til himmels.

I denne workshopen vil du erfare hvordan eteriske oljer kan fordype din meditative erfaring og tilstand. Fokuset er på hvordan du kan bruke både Kundalini Yoga og eteriske oljer til å komme mer i kontakt med din intuisjon.

Fortsatt mulig å bli med på eksperimentet med takknemlighet: #1008takk

#1008tak

 

UNDERVISNING

ONSDAGER KL 1900 – 1955 PÅ CORE BALANCE Kundalini Bliss

 

LIVESENDINGER:

Torsdagslive med lill

Hver torsdag kl 2000 holder jeg livesendinger på Facebook hvor jeg snakker om intuisjon og hvordan du kan aktivere og styrke ditt forhold til din intuisjon. Lik siden min Kundalini Yoga Oslo / Lill Legård for å holde deg oppdatert.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s