3 yogiske prinsipper å ta med inn i julen!

“Glade jul, hellige jul,

Engler daler ned i skjul,

Hit de flyver med paradisgrønt,

Hvor de ser hva for Gud er skjønn!” 

Jeg kan ikke en enste sangtekst utenatt, jeg kan en setning her og en setning der. Og den ene setningen den er som oftest en god blanding av resten av sangen, eller så “finpusser” jeg på et ord her og et ord der. Men jeg elsker å synge. Er det sånn for deg også – du elsker å synge? Og du elsker den følelsen det gir deg å synge, den følelse av ro og glede, selv om potensialet for å bli på høyde med Celin Dion er uoppnåelig, så er følelsen det gir å synge noe helt for seg selv. Det er noe ekstatisk og frigjørende med det å synge.

Jeg vokste opp med ordene: “Slutt å syng. Æ kan heller ikkje synge så æ hold kjæft, og det bør du også gjøre.” Ikke særlig oppmuntrende, eller hyggelig ord. Det hjalp meg heller ikke og hverken stole på eller nyte min egen stemme. Nå i voksen alder har jeg tatt tilbake sangstemmen min. Jeg synger det jeg synger også får det bli som det blir. Du tenker kanskje at teksten over stemmer? Den gjør ikke det – siste ordet her er Gud er skjønt, ikke skjønn…. Men hva gjør det egentlig, at det ikke er helt rett? e

Poenget mitt er at alle kan synge uansett hvilke sangstemme de har. I en familie i julen  kan sangstemmen miste sin kraft, sin virkning på deg, på grunn av at andre dømmer deg. Julen er høytid for krangel, misforståelser, tilbakeslag til gamle mønster og dårlig stemning. Jeg vet det er mange som har det superfantastisk, og det gleder meg stort. Faktisk så kan disse 3 prinsippene også brukes av de som har det superfantastisk for det er ikke åpenbart at de brukes selv om alt er tilsynelatende på stell. Men om dette er deg, om du syns julen er vanskelig å komme gjennom så les disse 3 prinsippene for å kunne stå i din egen sangstemme i julen.

maxresdefault.jpg

3 Yogiske prinsipper for å komme deg gjennom julen:

1.Lytt

Det første du gjør når noen kritiserer din sangstemme er å lytte. Lytt til hva DE har å si, lytt til deres stemme. Brister den av smerte, er den glad, misunnelig eller trist? Mange stemmer kan heales gjennom at du lytter uten å dømme. Det er en av de vakreste gavene du kan gi en person som kritiserer deg. Lytt ubetinget, uten å skulle komme med tips, råd eller eksperthjelp. Det er i dette rommet av ubetinget lytting at magien skjer, at stemmer transformeres, at nye måter å være sammen på oppstår.

2. Lek

Ikke ta alt så alvorlig. Hva gjør det om en bokstav i teksten er byttet ut? Verden går ikke under, og du skal ikke stå på en scene akkurat nå. Inviter til lek, enten sanglek eller lek ute i sneen. Vær tullete og tør å være sårbar med de som er nær deg. Lek er frigjørende og oppløftende.

3. Le

Le av deg selv når du synger teksten feil, eller du kommer litt rart ut med en tone. Fortell morsomme vitser, eller le av at sneen ikke kom i år til jul. Det er du som bestemmer hva du skal fokusere på, og om du fokuserer på det som er trist så blir det mer trist. Finner du noe som du kan le av sammen med de andre i familien så blir humøret og juleånden løftet.

Så le, lek og lytt mer denne julen, mer enn du noen gang før har gjort!

Kanskje tenker du at dette har ikke no med yoga å gjøre, men det har alt med yoga å gjøre. Gjennom en daglig praksis slipes disse spisse kantene du har, de som søker perfeksjon eller holder deg fanget i gamle kranglete mønster, de forsvinner. Du åpner hjertet ditt og finner mer forståelse og medfølelse for de rundt deg. Du blir mer intuitiv og vet hva som blir rett å si eller ikke si. Du begynner å forstå at vi er alle forskjellig og tenker ulikt om verden, andre og oss selv. På samme tid så er vi så inderlig like. Et yogisk liv handler om storsinn, det handler om å se forbi begrensinger og leve autentisk i deg selv. Et yogisk liv handler om å le mer, leke mer og lytte enda mer!

Fortsatt God JUL ❤ 

 

 

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s