9 GODE GRUNNER FOR Å PRAKTISERE KUNDALINI YOGA

Kundalini Yoga som lært av Yogi Bhajan er også kalt for yoga for bevissthet. Kundalini Yoga utfordrer deg gjennom den fysiske kroppen, sinnet og ditt åndelige aspekt, til indre og åndelig vekst. Bevissthet handler om å være mer våkent tilstede i livet ditt, og for å kunne være mer våken må det som hindrer deg i å leve våkent renses ut.

En måte å finne ut hvor du er i forhold til hvor våkent du lever er å ta en titt på hva som skjer i livet ditt. Det du føler på innsiden speiles på utsiden, og gir deg bilder på hva du trenger å endre og hva du trenger å kultivere. Tomhet, stress, forvirring, tretthet og dårlig selvbilde er alt refleksjoner av hva og hvordan du forholder deg til deg selv på innsiden. Kundalini Yoga har de verktøyene du trenger for å leve mer våkent.

Her er 9 andre grunner for å praktisere Kundalini Yoga:

  1. Økt intuisjon

Gjennom en jevnlig Kundalini Yoga praksis vil du kunne åpne mer opp for dine intuitive kapasiteter. Du vil få mer tillit til dine egen intuitive evner og du lærer deg å lytte til den stille stemmen på innsiden, til ditt indre kompass, din intuisjon. I stedet for å søke svar, beskyttelse og veiledning på utsiden har du nå tilgang på din egen indre veileder og beskytter; DIN INTUISJON

  1. Mer glede og livslyst inn i hverdagen

Kundalini Yoga er kjent for å bruke chanting av mantraer i timene. Chanting handler om å bevisst regulerer lyd gjennom mantra, pust og rytme. Tro det eller ei, men dette har en fundamental effekt på din helse og ditt velvære. I stedet for å være fylt med stress og gjentagende tanker så høyner du din frekvens og vil redusere hvordan stress påvirker din helse og ditt velvære. Du kjenner glede bre seg i hele kroppen og i sinnet. Du kjenner på livslyst og overskudd.  DU BLIR “BLISSED OUT”, rett og slett.

  1. Gjør Karma til Dharam

Ved å praktisere Kundalini Yoga løfter du deg selv ut av Karma, dine ubevisste mønster, og lever din Dharma, dine bevisste mønster. Din positive intensjon om å vokse gjennom fysiske øvelser, meditasjon og pust brenner bort Karma. Jo mer du praktiserer, jo mer bevisst og våken blir du i ditt eget liv, jo mindre styres livet ditt av Karma. Gå på veien med Dharma i stedet for å leve i respons på Karma, lev mer bevisst og våkent i stedet for å la deg forføre av underbevisstheten og gamle utdaterte tankemønster.

  1. Beskyttelse fra negativitet

Kundalini Yoga gjør at din aura ekspanderer. Auran er det elektromangnetisk felt som omgir den fysiske kroppen din. Dette er et energifelt som plukker opp om det er farer og/eller muligheter i dine omgivelser. En svak aura har lettere for å ta inn negative inflytelser som kommer din vei, til og med tiltrekke deg dem. En stor sterk aura beskytter deg fra negativitet og holder deg sentrert i lyset av det som er sant for deg.

  1. Emosjonelle balanse og nøytralt sinn

Du blir mindre grad styrt av impulsivitet og blir mer tilstede i livet ditt gjennom å praktisere Kundalini Yoga. Nervesystemet styrkes, kjertelsystemet balanseres,  blodbanene renses. Dette gir deg mer kontakt med hva som er gode valg for deg selv og hva du føler. Gjennom en jevnlig praksis så trener du kropp og sinn til å ikke reagere emosjonellet – ikke ved å undertrykke, men gjennom å skape en buffer sone, et rom hvor du kan ta en bevisst og våken avgjørelse for deg selv istedet for å handle på impuls.

  1. Dyp avslappning og mindre stresset

Når nervesystemet er svakt så er du mer utsatt for usunne reaksjoner og stress. I en Kundalini Yoga time er det hvile mellom øvelsene,  og etter den fysiske serien med øvelser. Nerveendene blir dermed tunet opp og du inititerer kroppens evne til å heale seg selv. Du erfarer en dyp avslappning som gir deg ekstra utholdenhet og motstandsdyktighet i møte med hverdangen stress.

  1. Kundalini Yoga Livstil

Kundalini Yoga er rettet mot hverdagsmennesket – mennersker som har jobb, familie og travle liv. Kundalini Yoga  jobber raskt og effektivt og inkluderer en uendelig masse infomasjon om livsstil. Du kan velge blandt personlig hygiene, yogisk diett, numerologi, barneoppdragelse, bevisst graviditet, bevisst kommunikasjon, frivillighet og mye mer.

  1. Åpne opp hjerte og la sjelen lede an

Kundalini Yoga gir deg opplevelsen av hvem du innerst inne er. Egoets grep om deg blir mindre og mindre. Du blir din egen sjels venn/ ”soulmate”. Du får kontakt med sannhetens essens og skaper en sterk relasjone til din livsvei i dette livet.

     9. Den fysiske kroppen får trening

Den beste sideeffekten av å praktisere Kundalini Yoga er at den fysiske kroppen din blir styrket, smidig og friskere. I alle Kundalini Yoga timer er det en sekvens med fysiske øvelser før meditasjonen. De fysiske øvelsene er for mange det de forbinder med yoga, men yoga er så uendelig mye mer enn trening. Når det er sagt så er det uendelig viktig å ta vare på den fysiske kroppen gjennom for eksempel å gå, løpe, jobbe fysisk eller gå på treningsstudio.

Yoga betyr å forene og gjennom Kundalini Yoga vil du erfare å forene det begrensede deg med det ubegrensede utenfor deg. Du leter ikke lenger etter trygghet og sikkerhet på utsiden. Din trygghet kommer i fra viten om at du er del av en større helhet. Du vet hvem du er og hva du kan være. Du forlater smerte og sår fra fortiden og manifisterer din sjels sjebne med glede og letthet. Det er hva Kundalini Yoga gjør for deg.

Jeg underviser ukentlig på Core Balance, et nytt og spennende treningsstudio som jobber for å tilby aktiviteter for kropp, sinn og ånd. Timene mine er hver onsdag kl 1900-1955.

Les mer her: Core Balance

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s