Stillheten er din vei ut av frykt!

Jeg har nettopp flyttet inn i en Drengestue på landet, og her var det en mus på besøk andre dagen. Den hadde spist av solsikkeskall som jeg hadde kastet i søppla. Jeg skvatt når jeg oppdaget at det var en MUS! Hjelp!!!!!hva gjør jeg nå? Jeg fikk utrolig mange god tips fra venner og ikke minst støtte og hjelp, men hvor farlig er egentlig en mus?

Det er jo ikke første gang jeg ser en mus, og strengt tatt så er den ikke farlig. Den gnager på ting og legger fra seg musepestlort. Lorten er det bare å fjerne og ja gnagingen – det er jo litt kjedelig om det er på ledninger og sånt, men den er jo ikke en demon som kommer for å ta over min kropp og min sjel….

Mus_Musculus-huismuis2

Husverten ga meg musefeller, men jeg kan ikke for mitt bare hjerte ta livet av en mus. Etterhvert forstod jeg at dette handler om noe helt annet enn musen. Dette søte lille vesenet har aktivert frykt i meg. Jeg er alene i en 100 år gammel Drengestue ute i skogen. Når sola går ned så er det mørkt, skikkelig mørkt…. og da er det ikke så lett å se denne musen, og hvem vet kanskje kommer den krypende opp i senga mi og ganger av meg nesen!!!

Vendepunktet ble nå jeg forstod at stillheten var min vei ut av dette og mange fryktbaserte mønster. Stillhet er det nok av inni skogen, i Drengestua. Når du er alene med deg selv, om du virkelig tør å være alene med deg selv, så vil mønster, hendelser, tanker og følelser som du ikke liker komme til overflaten. Det er jo mange ganger så mye lettere å la seg distrahere med filmer, venner, musikk, shopping eller andre ting for å slippe å kjenne på det som er ubehagelig. Jeg er medskyldig i mange distraksjoner, men denne gangen tar jeg en annen tilnærming som faktisk virker.

Her er mine 3 steg for å komme ut av frykt.

1.TØR Å VÆRE I STILLHETEN

Jeg lover deg den raskeste veien ut av frykt er å tørre å være alene med deg selv i stillheten. Å tillate deg å observere det som skjer på innsiden gir deg en enorm mulighet til å bryte med gamle mønster. Bli bevisst dine tanker til frykten (musen) er og gjør om på hvordan du tenker om frykten og hvordan du forholder deg til den.

 

2. OMFORMULER TANKENE DINE

Når jeg står opp om morgenen og kommer ned på kjøkkenet så sier jeg alltid “god morgen, mus”. Jeg bruker lange dype åndedrag for å sentrere meg og virkelig kunne få tak i hvilke tanker som kommer opp. Når jeg “ser” tankene tydelig så omformulerer jeg til en setning som er oppløftende. I dette tilfelle så var min umiddelbare reaksjon “Hjeeeeelp!”, men så gjorde jeg det om til at å være nysgjerrig på hva denne musen hadde å lære meg, og ganske riktig: “den lærer meg å håndtere min egen frykt”.

 

3. LANGE DYPE ÅNDEDRAG

Du trenger ikke flytte på landet og bo med en mus slik jeg gjør, men ta deg fem minutter hver dag til å være i stillhet. La sinnet hvile inn i pusten, og observer pusten din med lange dype åndedrag. Kommer det tanker inn så la fokuset ditt lande tilbake i pusten.

Når du kommer gjennom frykten og lander inn i et stille rom i deg, forbi fryktbaserte mønster, så vil din intuisjon være mye tydeligere. Det vil være lettere for deg å høre hva intuisjonen prøver å formidle til deg, og en av de viktigste stegene du tar for å aktiver din intuisjon er å gå gjennom frykten og lande inn i hjertet.

Prøv de neste 7 dagene og sett av 7 minutter til å sitte i stillhet. Del veldig gjerne hva din erfaring er. Dette er meditasjon i sin enkleste og mest utfordrende form.

En av mine grunner for å flytte inn i skogen var for å komme enda mer i kontakt med mine intuitive kapasiteter, og det fungerer. Den 3. desember lanserer jeg et online kurs som heter Aktiver din intuisjon NÅ! Meld deg på nyhetsbrevet for å holde deg oppdater.

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s