Veien til en styrket intuisjon!

Jeg er helt sikker på at det var et dødsfall. Utenfor det hvite huset lå deler av knust stein og en blomsterpotte. Over trappetrinnene lå en hvit avlang duk. Foran huset stod en sykebil og en mor med sitt gråtende barn på armen. Det må være det at de ventet på noe. De bare stod der og barnet var tydelig opprørt. De stod bak sykebilen, gjemt for den hvite duken som lå nedover trappa. Ingen sa noe. Ambulansefolkene forholdt seg rolig, tilsynelatende rolig.

På et 1/10 sekund skjer alt dette, alt i meg registerer hvordan menneskene står, hvor de står, hva de gjør, hva de tenker og hva som later til å ha skjedd denne lørdag morgenen. Det var en klar og tydelig tanke som kom i hodet mitt: “Oi, det er sikkert et dødsfall.”

Jeg var på vei til Sverige for å handle. Jeg har flyttet ut i skogen nå, litt nærmere svenskegrensen. Helt himmelsk deilig. Jeg er så fornøyd og glad for min nye hverdag. Jeg brukte god tid og nyter å være på shopping i Sverige. Spesielt gledelig er det at jeg får kjøpt mørk sjokolade med lakris. Min absolutte favoritt og helt umulig å få tak i i Norge. Det er mye jeg skal handle denne lørdagen så det tar litt tid før jeg reiser hjem igjen, til huset i skogen hvor jeg skal bo en hel vinter.

Jeg kjører forbi huset der jeg er sikker på at det har vært et dødsfall, og utenfor står en politibil. To politimenn kommer ut av huset. Rolig og utforskende. Så de ventet på polititet. Jeg er helt sikker på at det er et dødsfall nå. Stemningen er så alvorlig, tung og fortvilet. På samme tid så tar alle det med ro. Jeg har ikke fått det bekreftet noen steder, men jeg er sikker på at det er et dødsfall, et arbeidsuhell, en mann – kanskje bestefar. Jeg vet ikke, men jeg er helt sikker på at det er et dødsfall.

Samme kveld kommer husverten over for å hilse på og inviterer meg til en kjærlighetsfeiring søndag kveld: FOR Å HEDRE DE DØDE. Jeg sier ingenting om hva som har hendt tidligere på dagen, men jeg takker ja til invitasjonen.

Intuisjon og synkronisitet gikk hånd i hånd for meg denne dagen. Jeg tror ikke det finns tilfeldigheter. Jeg tror det kun finns muligheter, og denne hendelsen var en mulighet for meg til å være i kontakt med min intuisjon, til å styrke min tillit til mine intuitive kapasiteter (til tross for uheldige omstendigheter). Dette var kanskje ikke et avgjørende øyeblikk i mitt liv, eller en situasjon jeg kunne gjøre noe med, en viktig avgjørelse som skulle taes eller annet som ville være relevant for min eller andres hverdag, men det var tydelig intuitiv kommunikasjon.

Å være intuitiv er en dynamisk uendelig prosess og veien dit er svingete. Min intuisjon har den siste tide blitt sterkere og sterkere og under vil jeg beskrive for deg hva du kan gjøre for å styrke din intuisjon.

HVORDAN KAN DU STYRKE DIN INTUISJON?

 1. VÆR SENSITIV til dine tanker, følelser og hva som skjer i dine omgivelser.
 2. VÆR OPPMERKSOM på hva som skjer i sinn og kropp. Intuisjon kan komme som en kroppslig fornemmelse, magefølelse og vage tanker.
 3.  VÆR ROLIG. La sinnet være rolig og fri for forstyrrelser. Dersom du er nervøs, bekymret eller på annen måte anspent så vil du miste kontakten med din intuitive kapasitet.
 4. VÆR TILSTEDE HER OG NÅ. Vær årvåken og oppmerksom på øyeblikket. En nøye kapasitet til å observere er viktig for å høre dine intuitive impulser.
 5. LYTT NØYE ETTER. Når du lytter aktivt til mennesker, uten å tenke på hva du skal si når de er ferdig, men virkelig lytte med hele deg så vil ikke-verbal informasjon være mer tilgjengelig for deg.
 6. FØL EMPATI OG MEDFØLELSE FOR ANDRE. Du er proposjonalt intuitiv i forhold til din evne til å føle empati og medfølelse for andre. Gjennom empati har du tilgang til hva andre føler. Medfølese er å være i kontakt med ditt hjerte.
 7.  SKAP ET ROM MELLOM DEG OG VERDEN slik at du gir intuisjonen din en større inngangsport.  Høres kanskje rart ut, men jo videre syn du har jo lettere er det for intuisjonen å nå deg.
 8. HOLD HODET TOMT FOR TANKER. Eller reduser tankekjør slik at du skaper et rom for å motta andres tanker, og du vil høre intuisjonen lettere.
 9. VÆR ÆRLIG. Intuisjon hører til en subtil dimensjon, en høyere intelligens som fungerer best om du er ren i kropp, tanker og er ærlig og sann mot deg selv og andre.
 10. FØL ENEHET MED UNIVERSET. Du er et fragment av en universiell skapende kraft. Du tror kanskje du er separat, men sannheten er at vi er alle ett. Vi er alle lenket sammen til hverandre og en høyere bevissthet. Når du i sannhet kjenner dette vil intuisjonen din blomstre.
 11. PRAKTISER YOGA OG MEDITASJON. Gjennom en daglig praksis vil du kunne rense din kropp og ditt sinn. Du kommer i kontakt med indre ro,  tilfredshet og egen stabilitet. Alt dette er viktig for å være en klar kanal for din intuisjon.
 12. STOPP ALL KRITIKK både av deg selv og andre. Kritikk er rene giften. Det er som å drikke rottegift, og det er innlysende hvor giftig det er. Du er mest intuitiv når du er fri fra kritiske tanker som sammenligning, forutinntatthet og dømming.
 13. HA INGEN FORVENTNINGER. Vær i øyeblikket og vær i flyt med livet.
 14. GI UTTRYKK FOR DIN TAKKNEMLIGHET når intuisjonen snakker med deg. Dersom intuisjonen ikke er som forventet – vær takknemlig da også.
 15. UNNGÅ BEHOVET FOR Å KONTROLLERE. Gi slipp på bekymringer om fremtiden og behovet for å kontrollere ditt liv og din skjebne. Gjør det du kan og la resten være opp til skaperkraften. Vit at du kan kontrollere dine handlinger, men du kan ikke kontrollere utfallet, eller konsekvensen av dine handlinger.
 16. GI SLIPP PÅ FRYKT. Dersom du er redd, nervøs eller deprimert vil din intuisjon fortsette å være undertrykt.
 17. GÅ SAKTERE. Når du haster avgårde så går du lett glipp av de små betydelige tingene. Ro ned og gå saktere, når det er mulig, og ta et dypere blikk på deg selv og dine omgivelser: “Smell the roses”.
 18. SKRIV DAGBOK for å ajourføre dine intuitive erfaringer og hvordan din intuitive sensitivitet øker. Å skrive dagbok er også en smart ting å gjøre for å skape en kanal for din intuisjon.

Spennende? Ikke sant? Jeg opplever at intuisjonen kan utforskes i alle mulige aspekter og fra ulike perspektiver. Det har jeg gjort til en utforskende daglig praksis, å forstå intuisjonens ulike måter å kommunisere på. Vil du dra nytte av det?

Bli med på lansering den 3. desember av nytt online kurs ved å klikke på linken: Aktiver din intuisjon NÅ! 

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s