3 sjokkerende sannheter om intuisjonen!

Det er jo ganske sjokkerende i seg selv at vi bærer på et verktøy vi ikke stoler på, som noen ganger kan være forskjellen mellom liv og død. Jeg har sjokkert meg selv mange ganger med å ikke lytte til min egen intuisjon, og sjokket kom når jeg måtte stå i konsekvensen. Vi er alle født med intuitive evner og kapasiteter, men hva skjer på veien?

Jeg har en tendens til å si ja før jeg har tenkt meg om selv om jeg kjenner at det knyter seg i magen. Mine innlærte programmer overkjører det som er mest sant for meg i øyeblikket. Jeg har blitt avlært å bruke intuisjonen av mine overmakter. Om jeg fikk velge utifra hva som kjentes mest rett for meg så kunne jeg ikke lenger leve i min overmakts sannhet, eller makt. Den som bærer sannheten bærer makten. Siden deres sannhet og virkelighet også var litt forkludret så kom jeg enda skjevere ut. Min overmakt er jo selvsagt min mor, bestemor, tante, bestefar – alle disse voksne menneskene som visste bedre og mer enn meg da jeg vokste opp. Slik det er for de fleste av oss – våre omsorgspersoner lærer oss hvordan verden fungerer gjennom deres filter. Og da mister vi kontakt med vår intuitive evner fordi vi lever noen annens sannhet.

1. Vi vet mer enn vi vet at vi vet. 

Det er ganske sjokkerende at vi faktisk vet mer enn vi vet at vi vet. Har du ikke overrasket deg selv med å komme med et svar som du ikke visste hvor kom fra? Jeg gjorde det en gang. En tidligere elev lurte på om jeg visste noe om Lundefugl som kraftdyr. I Kundalini Yoga forholder vi oss ikke til kraftdyr, symboler eller fortolkninger av ting i livet. Vi opplever det uten at vi setter ord på det, for noen ganger så innskrenker ordet mer enn det løfter eller forklarer noe.

Så Lundefugle som kraftdyr. Akkurat den sommeren hadde jeg tilbrakt mye tid på Lovund og hatt en fantastisk tur til Røst. Dette er to av de øyene Lundefuglen oppholder seg på i hekketiden. Jeg hadde vært mye ute og lest og spurt mye om Lundefuglen. Da jeg svarte på hennes spørsmål som var litt utenfor det jeg hadde fokus på, så kom det en utrolig innsikt: jeg visste mer enn jeg trodde jeg visste; og mest av alt fordi jeg lot nysgjerrigheten lede meg og intuisjonen min informere meg. Slike øyeblikk er magiske!

2. Alle har intuisjon

Tenk det – alle har intuisjon. Vi hører om kvinnelist og kvinnelig intuisjon som om kvinner er de eneste med intuisjon. Intuisjon bygger på erfaringer, intellekt og subtile signaler fra sjelen. Vi har alle en kropp og vi alle puster. Kroppen tar oss til våre erfaringer som kategoriseres av intellektet, og pusten bringer med seg subtile signaler og impulser. Intuisjonen er som en muskel som må få oppmerksomhet og trenes opp. Forskjellen er ikke om noen har intuisjon eller ikke, forskjellen er bare at noen er mer interessert i intuisjon enn andre. Jeg leste en forskningsartikkel som viste at på tema med intuisjon så var det en overvekt av kvinner, mens i interesseområder med metafysikk og forskning så var det en overvekt av menn. Begge interesseområdene er eteriske i sin natur, og det du fokuserer på vokser. Fokuserer du på intuisjonen din så vokser den. At kvinner er mer interessert i intuisjon sier ingenting om at menn ikke har intuisjon.

3. Intuisjonen har ikke alltid rett, selv om den har mest rett. 

Forskningshistorien forteller om historier som utfordrer den menneskelige intuisjonen. For våre forfedre hadde solens ferd på himmelen to gode forklaringer: Enten så var det solen som sirklet rundt jorden, eller jorden sirklet rundt solen mens solen stod stille. Intuisjonen foretrakk den første forklaringen. Galilleo´s vitenskapelige observasjoner mente forklaring nummer to, at jorden sirkler rundt solen, var mest rett.

Noen ganger blir vi faktisk lurt av vår egen intuisjon. Vi er fanget av våre egne blindspots, erfaringsbaserte forståelse av enhver situasjon og innlærte mønster. Den måten du lærte å håndtere eller forstå en situasjon i barndommen på blir ledende for hvordan intuisjonen virker gjennom deg idag.

Hva skal til for å ta bort disse feilmarginene?

En daglig åndelig praksis med meditasjon eller andre måter å være i kontakt med ditt sjelelige aspekt er viktig for å kunne aktivere intuisjonen igjen. I Kundalini Yoga har vi en øvelse som heter EGO utrydder. Dette er en øvelse som hjelper deg til å lande enda mer inn i hjerte, sjelens hjem, og intuisjonens kanal.

EGO utrydderen. 

Sitt i lett meditasjonsstilling. Krøll ytterste ledd på fingrene og la tommelen være fri og stå rett opp. Strekk armene i en 60 graders vinkel og start ildpust. Ildpust er raske pust inn og ut gjennom nesen. Innpust og utpust er like lang og du pumper med navlepunktet. Hold fokus på utpust så kommer innpust helt av seg selv. (Husk ikke ildpust dersom du menstruerer. Da gjør du lange dype åndedrag).

Avslutt med å puste dypt inn, la tomlene møtes over hodet og press dem sammen. Når du ikke greier å holde pusten lenger så puster du ut og lar hende hvile på dine kne. Sitt i stillhet og kjenn hva øvelsen beveger i deg.

Gjør denne 1- 3 minutter hver dag over en lengre periode og kjenn selv på forskjellen.

 

Den 26. november lanserer jeg et nytt onlinekurs hvor tema er intuisjon.klikk på linken her for å få med deg lanseringenAktiver din intuisjon NÅ!
Vakker dag til deg!

Hilsen Lill

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s