Meditasjon 101

Meditasjone er utrolig misforstått mange ganger. Vi hører det overalt: ”Du må meditere for det vil hjelpe deg til å roe ned, til å stresse ned.” Det stemmer det, men hvordan du mediterer er viktig. Ulike tradisjoner har ulike perspektiver og innganger til meditasjon, og de har alle en positiv effekt på din helse. Det som ikke er meditasjon er å legge seg på sofaen, lukke øynene, ligge helt i still uten noen fokus punkter. Det er å slappe av, og det er fint det også, men skal du se endringer må du være villig til å utfordre deg selv mentalt og åndelig.

Noen mediterer i årevis uten at det er ekspansjon, endring eller vekst. Grunnen til det er at de har funnet et sted i sin komfort sone som får dem til å tenke at de mediterer, mens det i realiteten egentlig bare er å underbygge gamle mønster.

Jeg vil ikke påberope meg å være talsperson for mediasjon, men jeg kan dele min personlige erfaring både som lærer og elev. Under disse dagene i Frankrike har vi gjort 3 dager med Hvit Tantra. Det er en måte å meditere på som renser dypt i underbevisstheten, renser ut gamle mønster og programmeringer som gjør livet utfordrende – noen ganger til og med uutholdelig.

Effekten av Hvit Tantra henger igjen i flere måneder etter at man har meditert. Det er ikke alltid effekten er så synlig heller, før etter mange år. Hvit Tantra er en slags årlig storreingjøring. Den viktige jobben gjør du på en daglig basis ved å ha en daglig meditasjonspraksis.

Den utholdenheten, de mentale og fysisk blokkeringene du jobber deg gjennom i meditasjon gagner deg i hverdagen. Gjennom jevnlig og dedikert meditasjon vil du se at du forholder deg til verden også på en meditativ måte. Det er her gullet er.

I en meditativ tilstand kan du se det større perspektivet. Livet kommer til deg i stedet for at du jager livet. Du har kapasiteten til beholde roen i vanskelige situasjoner. Du blir aktiv i stedet for reaktiv – det er du som holder din egen kraft, ingen andre utenfor deg.

Gjennom meditasjon vil du kunne komme i kontakt med dine talenter og dine styrker som gjør det letter for deg å kultivere et liv hvor du føler det tilfreds og glad. Tilfredshet blir ditt nav. Når det stormer rundt deg gir din tilfredhet deg den stabiliteten du trenger for å navigere deg trygt gjennom stormen.

I kundalini yoga finns det tusenvis av meditasjoner som jobber på ulike aspekter av ditt mennesklige væren her på jorden. Noen er på grensen til å være smertefulle, mens andre bringer deg inn i lala-land (eller shunia, nullpunktet). Det de har til felles alle er at de hjelper deg til å leve ditt optimale liv helsemessig, jobbmessig og relasjonsmessig.

peace-4680017

Dersom Kundalini Yoga ikke er ditt spor så kommer du veldig langt med å sette deg ned i lett meditasjonstilling, eller på en stol. Rett opp ryggen og lukk øynene. La henden hvile på knærne og konsentrer deg om pusten din. Tell 1 på innpust, 2 på utpust, 3 på innpust, 4 på utpust – helt opp til 10. Faller du ut av tellingen så start på nytt. Ikke noe drama, bare en måte sinnet ditt distraherer deg på. Så du henter deg bevisst inn og bygger din egen meditative kapasitet.

 

 

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s