Smertens stemme!

En av de store performance kunstnerne som jeg vet om er Marina Abramovitch. Hennes liv og virke har gitt smerte en sterk og tydelig stemme. Hun sier blant annet at folk er så redd for smerte.

Jeg er enig – er du?

Smerte skal unngåes nesten for enhver pris og midlet helliger målet. Piller, pynt og alkohol holder smerten borte og får livet i flyt – i allefall til en viss grad.

Tenk positivt er et annet fenomen som undertrykker smerte. Saken er den at i det lange løp fungerer det ikke å undertrykke smerte, det fungerer ikke å tro at smerte er noe bare jeg opplever.

Smerte har en verdi på lik linje med glede. Denne er klassisk, men uten smerte kan du ikke kjenne glede. Uten denne balansen kan vi ikke finne harmoni eller vokse som mennesker.

dreamstime_m_14559635.jpg

I stedet for å selvmedisinere, eller bare tenke positivt gi smerten et rom å uttrykke seg i. For noen ville dette være en kreativ utfoldelse, pg for andre vil det være å sitte med smerten. Sitt i stillhet og ro med den fysiske kroppen og rom alt smerten gir deg. Observer og legg merke til pusten. Hvordan puster du når smerten herjer i sinn og kropp? Hvor i kroppen kan du kjenne smerten? Hvilke farge har den? La den jobbe seg gjennom de ulike terrengene kroppen din har. Til slutt vil smerten oppløses og transformeres.

Kanskje tar det 5 min, eller et år med denne øvelsen hver gang smerten melder seg. Kanskje enda lengre. Uansett det viktige er at du gir den et rom, en stemme et sted å bli sett.

Smerte er en del av livet, den hjelper deg å vokse om du bare tør å tro på storheten i deg selv til å romme alt du er.

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s