Kritiserer du andre?

“Den naboen der er litt skrullete.”, “Er det mulig å være så bråkete?”, “Oi da, den buksa var vel ikke helt passende til henne?”, “Disse ungdommene legger ut så mange selfies, det er jo helt navlebeskuende.”, “Moren min er så uansvarlig med penger.” Eller hører du deg selv si: “Mannen min kan aldri sette den korken på tannkremen – jeg blir GAL.”

Dømmer du andre i all hemmelighet – ofte? Sjelden? Har du lagt merke til dialogen som foregår på innsiden? De dagene du er sliten, har sovet lite og spist dårlig har du merket at du kan være utrolig kritisk mot andre da – så kritisk at det gjør vondt herfra og til månen?

Du har sikkert hørt det før at det du ser i den ytre verden er en refleksjon av hva som skjer på innsiden. Hva betyr egentlig det?

Når du kritiserer andre så er det egentlig en kommentarer til deg selv fra deg selv.  Det er et sikkert tegn på at du mangler omsorg og kjærlighet til deg selv. En person som er tilfreds, føler seg trygg og opplever å ha alt hun trenger er ikke innom dette rommet.

free above-1822484_1920

Hva er forskjell på kritikk og en kommentar? Du kanskje ser noe som fanger oppmerksomheten din; En dame med parykk hvor høyre side av parykken har et tydelig merke etter sigaretten hun holdt lett i hånden mens hun hvilte hodet i samme hånd. Dette blir en kritikk når du dømmer henne for hennes valg om å røyke eller være uforsiktig, men dersom det kommer fra et sted av omsorg og kjærlighet så vil din indre kommentar til henne føles varm. Kritikk skaper en hardhet på innsiden, et slags sinne eller frustrasjon.

Det er dette som hindrer deg i å komme i kontakt med det som er varmt, omsorgsfullt og lett på innsiden. Det er dette som kanskje hindrer deg i å tiltrekke deg forhold og situasjoner som løfter og gleder deg.

For å vise deg selv kjærlighet er det viktig at du får nok søvn, er aktiv og at du spiser mat som løfter deg og som nærer kropp og sjel. Du vet hva det er, innerst inne.. Og er du usikker så har jeg en liten praktisk oppgave som gjøre at du kommer mer i kontakt med hjerte og varmen du bærer i deg.

PRAKTISK OPPGAVE FOR Å SKAPE MER AKSEPT TIL DEG SELV:

Neste gang du drikker vann så bruk litt tid på å holde glasset (eller glassflasken) mellom hendene og send gode varme og oppløftende tanker inn i vannet. Vann er veldig programmerbart, og du vil bli overrasket over effekten det har når du drikker vannet. 

Å programmere vann med kjærlighet er en enkel handling mot en hverdag med mer aksept og rom for deg, og alle oss som er i din hverdag.

Sist, men ikke minst; meditasjon er et viktig verktøy i å skape mer selv-akspet. I sommer starter jeg en daglig meditasjons utfordring som du er velkommen til å være med på. Mer informasjon kommer!

Vakker og varm og morsom dag til deg så lenge!

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s