Hold på vannet med en klype salt!

Et av de beste og største helsetipsene i vår tid er å drikke vann. Kroppen vår består av 60% vann, blodet består av 80% vann og lungene består av 90% vann. Det vil si at det er mye vann i oss, og for å ikke dehydreres så må vi drikke fem ganger vår egen kroppsvekt i løpet av et år. HVOR LETT ER DET? DET RENNER JO BARE RETT GJENNOM….

Det var iallefall min erfaring helt til nå nylig. Jeg satt i en leiebilen med flyttelass på vei opp til Lofoten og hørte podcast av David Wolf (en helseguru fra USA). David snakket om at vi er alle mer eller mindre dehydrert og vi trenger å drikke mer vann. DET HAR JEG HØRT FØR! Men det David Wolf sa var at du må ha salt i vannet, himalaya salt eller annet salt med bra mineralinnhold. For all del IKKE BORDSALT, men salt du får kjøpt i helsekost butikker.

himalayan-salt.jpg.653x0_q80_crop-smart

Vann er også utrolig viktig i forhold til å regulere følelser. Er du skikkelig opprørt så vil vann kunne balansere deg sånn at du blir mindre opprørt; det kommer jo selvfølgelig an på graden av opprørthet hvor mye du greier å lande med vann, men du vil roe ned systemet ditt betraktelig med å drikke vann.

Altså jeg tenkte jeg skulle prøve å ha en klype salt i vannet. I alle år har jeg hørt at jeg drikker for lite vann, og jeg må drikke minst 2 liter om dagen. Jeg har ikke fått det til fordi det renner rett gjennom. Og hvor irriterende er ikke det å sitte foran en klasse som yogalærer og måtte på do hvert 5. minutt… Okey ikke irriterende, men utfordrende, for å formulere meg yogisk rett. Nei – faktisk det er irriterende. Jeg kan jo ikke bare forlate midt i timen for å gå på do, og opptil flere ganger også. Så løsningen for meg er å IKKE drikke så mye vann.

Nå tenkte jeg å ta en klype salt i vannet å se hva som skjedde da. Vet du – jeg har ALDRI drukket så mye vann i hele mitt liv som jeg gjorde nå sist jeg var i Lofoten, og jeg holdt på vannet. Å ha en klype salt i vannet var MAGISK, og jeg anbefaler det på det sterkeste. Salt inneholder viktige mineraler som holder på vannet, som holder følelsene jordet. Hvor bra er ikke det!

Prøv det selv og send meg en melding på hvordan du erfarte det!

Lill

PS! Drikk vannet ditt fra en glassflaske – da hjelper du også miljøet!

Drikkeflaske_2

Dette er min favoritt!

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

3 thoughts on “Hold på vannet med en klype salt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s