Meditasjon – veien til bedre konsentrasjon og bedre hukommelse!

For meg er det å konsentrere seg over lengre tid en stooor utfordring noen ganger. Det er så mye som potensielt kan ta mitt fokus når jeg sitter på Macen og skriver; sosiale medier, telefoner, eposter og andre forstyrrelser. Det er mye bedre nå enn det var for 10 år tilbake. Når jeg studerte så var det alltid en kraftanstrengelse dagen før jeg skulle levere oppgaver. Jeg leverte alltid på tiden, men det var etter en stor injeksjon av stresshormoner og det krevde en veldig konsentrasjon.

Under tiden min som student i Melbourne kom jeg over Kundalini Yoga, og det gjorde at det var lettere for meg å holde fokus og konsentrere meg om dagens oppgaver og innleveringer. Når du skriver en master oppgave så nytter det ikke å sette seg dagen før å skrive alt. Det er en langvarig prosess som trenger å planlegges, trenger fokus og konsentrasjon, og for meg var en daglig praksis det som skulle til.

Grey matter

Forskning viser at når du mediterer jevnlig øker den grå massen i hodet. Det er denne massen som er knyttet til hukommelse, impulskontroll, tale og muskel kontroll. Normalt består hjernen av 40 % grå masse og 60 % hvit masse, og den grå massen reduseres med alderen. Det kan merkes lett på at hukommelsen svikter for eksempel.

Konsentrasjon handler om impulskontroll og fokus. Når du mediterer trener du opp sinnet ditt til å holde fokus over lengre tid, og dette øker den grå massen i hodet. Du trener sinnet ditt på å skape et avstand mellom tanke og handling. Det gjør at du gjennom en jevnlig meditasjons praksis vil øke både din egen evne til å konsentrere deg og du forbedrer din hukommelse fordi den grå massen øker.

Noen grunner for at den grå massen reduseres:

1. Du blir eldre og det er naturlig at den grå masse reduseres dersom du ikke gjør noe for å vedlikeholde eller øke den grå massen.

2. Media og multitasking reduserer den grå massen.

3. Røykere mister grå masse raskere enn ikke-røykere.

4. Kronisk stress reduserer den grå massen.

 

Sjekk om noe av dette er deg? Det er så utrolig spennende og fantastisk og vite at du selv kan ta grep for å endre på dette. Hjernen er så formelig og slutter aldri å utvikle seg i takt med oss. Har du enda ikke en jevnlig meditasjonspraksis så anbefaler jeg deg å starte idag. Finn en meditasjonspraksis, eller en meditasjon som du tiltrekkes av, og start med 3 minutter hver dag i noen uker. Kjenn selv på hva det gjør for deg.

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s