3 Porter ut av avhengighet!

Spiser du for mye sjokolade, eller er mat mer et monster for deg enn en måte å nære din fysiske kropp på? Røyker du tett og føler deg fanget av røykens elleville seperasjonsangst? Eller kanskje du tviler på den indre stemmen i deg som med visdom og klokskap kan lede deg videre i livet? Tvilen får deg til å taste nummeret til en spåtelefonen?

Ahhh!! Du vet ikke hvem du er og alt du gjør er for at andre skal ha det bra: ALLTID… Medavhengighetens fengslende melankoli har et grep på deg – selvet ditt er mistet, fortapt, stjelt av en annens kropp.

Avhengighet er smerte, det er frustrasjon og det ligger en lengsel etter frihet i denne smerten. Det finns en vei ut! Helt sant? Ja – jeg må visst overbevise meg selv noen ganger om at det finns et liv etter avhengigheten, og at det livet er så mye friere, lysere og mer spennende enn livet med avhengighet – bare 3 porter unna!dreamstime_s_61616384.jpg

Første Port: Navlesenteret.  I navlesenteret møtes prana og apana, livsenergi og eliminasjon. Vi tar inn, for eksempel, mat og næringen fra maten distribueres i kroppen. Avfall og toxiner renses ut. Kroppen gir og tar. Navlesenteret hører til de tre nedre chakranene, eller energisentrene. Disse handler om vår fysiske realitet, det du med de fysiske sansene kan oppleve; det du kan se, ta på, smake, lukte og høre.

Navlesenteret er vårt kraftsenter, det er her vi etablerer et selv, en bevissthet om hvem vi er som menneskelige vesen. Det er vårt fundament for å kunne utvikle og ekspandere vår bevissthet og åndelighet. Første port for å fristille avhengighet går gjennom å ha et sterkt navlepunkt. Dette oppnår du gjennom fysiske øvelser som går på navlepuntket, og du oppnår dette ved å nære kontakt med kroppen din, du går gjennom den første porten når du har kontakt med din fysiske kropp og følelsene dine: både de som ligger undertrykt og de som ligger i lagene dypere enn dette. Det er i navlesenteret grunnlaget for vår opplevelse som åndelige vesen i en menneskelig kropp ligger.

Denne porten handler om å tune vårt sinn og våre emosjoner til vår fysiske kropp og til moder jord. Vi er ikke bare fornøyd og komfortabel med vår kropp, vi kan nyte de høyeste aspektene av vårt åndelige uttrykk gjennom blant annet sanselighet. Vi lever ikke lenger som selvsentrerte øyer i forvirring og smerte som forårsakes av fysisk og emosjonelle ubalanser: skyld, fornektelse eller en overfladisk korttids tilfredsstillelse. Kroppen vår er det kjøretøyet som bringer oss fra lavere illusoriske berikelser til et sted hvor vår sjel kan oppleve vitalitet og selv-generert glede. Ikke en glede og tilfredsstillelse som kommer fra ytre stimuli, som røyk, mat, sex, spåtelefon eller andre uttrykk for avhengighet.

dreamstime_s_44189619.jpg

Andre Port: Hjertet Den andre porten er lokalisert i perikardium (hjertesekken). I dette rommet blir det viktig å tørre å oppleve våre dypeste emosjoner gjennom å gjenkjenne mønster, adferd og emosjonell imprint som vi har brakt med oss fra tidligere liv og inn i dette. I denne andre porten blir vi stilt overfor våre største frykter, sorger og vårt vondeste sinne. Det er her vi bringer det ubevisste inn i en dagsbevissthet slik at sjelen kan vokse og aktiveres i dette livet. På dypet av hjertet erfarer vi våre dypeste følelser og gjennom dette får de rom til å transformeres slik at vi ikke lenger styres av våre uønskede mønstre og adferd.

For å passere denne porten handler det om å være ærlig med deg selv og å ha medfølelse for deg selv i smerten og ubehaget.

dreamstime_s_8967731.jpg

 

Tredje Port: Synkronisering med en høyere bevissthet. Denne tredje porten er fysisk lokaliser i hypotalamus som ligger mellom epifysen og hypofysen. Denne tredje porten åpner hals, krone og tredje øye. Disse tre øverste energisentrene handler om våre tanker, våre visjoner, ideer og vår intuisjon. Når denne porten åpner seg opplever vi enhet med alt og alle. Det dualistiske aspektene som vi finner i de nedre energisentrene forenes. Indre konflikt og mentale begrensinger opphører. Vi åpner opp for klarhet og enhet med vår høyere bevissthet, og synkroniseres med vår høyere bevissthet. Vi evner å observere i stedet for å dømme våre erfaringer, andre eller verden vi lever i. Vi vil oppleve å forstå linken mellom individet og en uendelige bevissthet.

dreamstime_s_8980064 copy.jpg

Fantastisk – ikke sant? Det er viktig å notere seg at dette er ikke statiske porter, men porter som er stadig i bevegelse. En dag kan du oppleve å passere port 1 og 2, en annen dag port 3 for så å falle tilbake til port 1. Nesten som et livets stigespill. En sak er å forstå hvordan man kan oppnå frihet gjennom å passere disse portene og hvilke porter det, en annen ting er å forstå hva vi praktisk kan gjøre for å passere gjennom disse portene. Yoga og meditasjon er på en suveren første plass, men det å gå ut i naturen, være bevisst hva du spiser, drikker og tenker er også viktige elementer i å åpne disse portene.

Over jul starter jeg undervisning på nettet, og jeg håper selvfølgelig at du har tid og mulighet til å være med. Meld deg gjerne på nyhetsbrevet til Kundaliniyoga Institutet for å holde deg oppdatert. http://lilllegard1.simplero.com/lists/s/gU9ESWexPB6yy3TMWPqr53KB

 

 

 

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s