Hvem slaver du for?

dreamstime_s_44652709

En av mine store helter for tiden er Tommy Rosen og jeg har fulgt han en stund nå. Han er i sitt 25 år uten rusmidler, og er en stor inspirasjonskilde for mange mennesker rundt om i verden som er fanget i avhengighet. I mitt liv så var det min mor som var fanget av sin egen smerte til det punktet at hun ble en slave for Herr Alkohol og Fru Røyk for å døyve livssmerten. Jeg savner enda den hun kunne vært, den hun aldri var fordi det var ikke et rom i henne som så alt det vakre hun var. Jeg tror aldri jeg kjente den virkelige moren min før etter at hun døde.

Avhengighet er EGOets klo som holder deg fast i et mønster du fortsetter til tross for at det kun bringer negative konsekvenser inn i livet ditt. Selv om du mister din deg selv, din egen familie, hjem og jobb så forsetter du. Det er klart at på kort sikt så blir det et øyeblikks flukt fra det som gjør vondt, det som du ikke greier å håndtere. I det så har det en illusorisk verdi. På lang sikt derimot så kan det ha fatale konsekvenser.

Avhengighet trenger ikke ha fatale konsekvenser for å være en hemsko. Avhengighet er en flykt og det er en måte å berøve verden for ditt talent, ditt bidrag til denne verden som trenges så sårt bare fordi du har gjort deg selv til slave.

Tommy Rosen snakker om 6 hoved kategorier av avhengighet, eller 6 Slavermestere!

  1. Rusmidler – harsj, kokain, heroin, metamfetamin, amfetamin, legemidler, røyk, snus og mange fler. Røyk og snus kan man selv ta grep om å komme seg ut av med moderat støtte, mens andre rusmidler derimot krever et stort apparat og en villighet til å forandre seg.
  2. Mat – anorexia, bulimi, trøstespising eller emosjonell håndtering ved hjelp av mat som fører til overvekt og/eller diabetes type 2 eller andre livsstilsrelaterte sykdommer.
  3. Mennesker – medavhengighet og sex er to store kategorier her. Sex avhengighet kan ha særdeles store konsekvenser for personen som er avhengig og det kan være vanskelig å forstå hvordan han/hun skal komme seg ut av det. Medavhengighet handler om å gi kraften sin til andre og i det miste sitt eget senter eller søyle.
  4. Penger – spillegalskap, gjeld og shopping kommer under denne kategorien. I dagens samfunn så er det så lett å få tilgang til penger og på en absurd måte blir du avhengig av å ha gjeld, eller for å fylle et tomrom inni deg så tar du turen til byen eller på nettet og kjøper deg noe nytt, uten at du egentlig trenger det.
  5. Teknologi – i dagens samfunn er nesten alle på sosiale medier, og det fanger oppmerksomheten din mer enn hva som er sundt mange ganger. En annen avhengighet som blir lettere tilgjengelig med teknologi er sex avhengighet og shopping.

Hvem av dem slaver du for?

4 aspekter som forverrer avhengighet som gjøre deg enda mer ufri: 

dreamstime_s_59095778

  1. Negativ tenkning – det tar energien fra deg. Du skaper et tunnel syn og utelukker alle de mulighetene som du omringes av som støtter deg og din vekst.
  2. Tviler på deg selv. Å tvile på seg selv og sin egen verdi handler om å snu den negative tankegangen innover mot deg selv.
  3. Prokrastinering holder deg tilbake fra å være i bevegelse fremover enter fordi du frykter hva som vil skje når du gjør det du skal, eller fordi du ikke tror nok på deg selv til å se at du kan greie det. Yogi Bhajan sa: “When the time si on you, start, and the pressure will be off”. Ved å utsette gjøremålet så skapes det mer angst og uro inni deg som en bekreftelse på hvor lite du føler du er verdt.
  4. Bitterhet er en gift rettet mot andre som du ender opp med å drikke selv. Å oppta tankene med hat og misunnelse mot andre ødelegger ikke for dem, men for deg selv.

 

Jeg holder et webinar den 7.november 2016 kl 2000 som heter fra Avhengig til Uavhengig. Her vil du få høre mer om avhengighet i et yogisk perspektiv og hva du kan gjøre for å komme deg løs fra avhengighetens grep.

Følg linken å bli med: https://app.webinarjam.net/register/25170/e93911d0e7

 

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s