Et liv i overflod er frihet for meg!

 

Som liten hørte jeg ofte moren min uffe seg når det var ”bankdag” – det vil si når hun tok regningsbunken under armen og reiste til byen for å betale regninger i banken. For når jeg vokste opp fantes det ikke nettbank. Det var en tung og mørk aura av frustrasjon og redsel som herjet i moren min på ”bankdagen”. Men vi greide oss alltid!! Og i all ettertid så har jeg alltid greid meg. Slekt og venner kommer med sammen trøstende ord når det føles ut som stupet er rett foran nesen min: ”Du greier deg alltid!”

Takk – ja, jeg greier meg alltid. Det betyr ikke at jeg føler meg fri til å ta valg i forhold til penger slik jeg drømmer om. Jeg skulle ønske jeg hadde et super yogisk sted i en vakker vakker natur, mitt eget lille paradis. Jeg har ikke økonomi til det av mange grunner som kan spores tilbake til barndom. Overflod er en mental tilstand. Det paradiset jeg ønsker meg har jeg skjønt at jeg skaper gjennom mine følelser og gjennom å bli bevisst de trossystemer som jeg bærer med meg fra oppvekst. Min økonomiske situasjon er en direkte gjenspeiling av hvordan jeg plasserer min verdi inn i verden. Jeg er en ”pleaser” og tilrettelegger for andre. Med det så setter jeg meg selv sist. Så lenge jeg greier meg så er det greit.

Hva vil det si å ”greie” seg? For meg er dette et ord som representere knapphet, frykt og bunden frihet. Gjennom min egenpraksis i yoga har jeg knust gjennom mange programmeringer og mange mønster.

Jeg kan trygt si at jeg lever drømmelivet nå – fordi jeg har bestemt meg for det, fordi jeg har turt å gå innover å møte det som sitter på innsiden. Fordi jeg forstår at for å få endring så kreves det dedikasjon og fokus.

Overflod er en mental kapasitet og en mental holdning til energi enheten penger, blant annet. Våre mønstre, eller tenkemåter, kan mange ganger være våre begrensinger når det kommer til overflod – eller følelsen av overflod og frihet. Penger på konto, for eksempel, kan gi deg frihet til å være deg dersom du relaterer deg til pengen på en ubunden måte.

Hva er det som holder deg tilbake da? Hvorfor virker det som om at det du virkelig virkelig ønsker deg ikke kommer til deg, eller hvis du får dine ønsker oppfylt så er det med hardt og slitsomt arbeid i bunnen. Forstå meg rett – vi mennesker trenger å jobbe for ting, vi trenger å kjenne på utfordringen med å være i bevegelse og strekke oss mot nye mål, men noen ganger jobber vi FOR hardt.

Når dette blir en hemsko – når frykten for å miste penger, venner, jobb og/eller kjærlighet blir for stor slik at det hindrer deg i å være deg. Da er det i mange tilfeller snakk om mentale begrensinger som kan spores tilbake til barndom og oppvekst.

Jeg setter i gang en 40 dagers utfordring nå på torsdag den 22. September 2016 med fokus på overflod.

I Kundalini Yoga snakker vi om at det tar 40 dager å endre en vane. I denne 40 dagers utfordringen skal vi gjøre en meditasjon på 11 minutter som går konkret på overflod, og i forkant av mediatsjonen blir du veiledet gjennom fysiske øvelser. Hele programmet tar 30 minutter hver morgen (eller ettermiddag om det er da det er mulig for deg å gjennomføre.)

Et liv i overflod er frihet for meg – og først måtte jeg finne friheten på innsiden av meg selv før den gjenspeilet seg i den fysiske verden.

40 dager med vekst – bli med på utfordringen!

 

40-dager-med-vekst
Klikk Her for å bli med på utfordringen!

 

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s