5 Gode grunner for å tilgi.

Inni meg er det en vulkan av følelser; sinne, sorg, frustrasjon og innimellom glede. Jeg har gjennomført nesten 40 dager med en kriya som forløser effekten av stress på kropp og sinn. Lag på lag med minner og pregninger prelles av, og jeg kjenner meg sårbar. Såpass sårbar at jeg vet ikke om det er trygt å gå ut å være blant mennesker.

Har jeg kontroll på sorgen, sinnet og frustrasjonen? Hva om noen sier et skjevt ord til meg og jeg brister ut i en tåreflom verre en syndefloden? Hva om jeg blir utålmodig i sikkerthetskontrollen på flyplassen idag? Blir jeg ukontrollert sinna da – som en urgammel Moskus? Hva om noen ser meg fra en side som ikke er så vennlig, imøtekommende og morsom? Har jeg disse kvalitetene i det hele og det stor?

Jeg har valg å ta; Hvilken stemme vil jeg skal ha størst plass: frykten for å ikke “passe” inn, eller hjertets stemme som sier “det er greit, dette er en del av reisen som mennesker”?

Jeg har tråkket mange på tærne og jeg har blitt tråkket på, og jeg kan være usannsynlig urettferdig. Jeg har sagt mye som ikke burde vært sagt. Jeg har hevet stemmen i sinne og frustrasjon, jeg irriterer meg over ting andre sier og gjør. Jeg spiser til og med kjøtt…. Kan jeg noen gang bevege meg blant folk uten at de gjennomskuer mine grusomme sider? Skammen som velter seg over meg, paranoiaen som lager “syke” historier i hodet mitt – hvordan skal jeg kunne leve fritt?

Løsningen er TILGIVELSE – det rommer aksept og kjærlighet. Det rommer forståelse og nærvær. Tilgivelse gir løfter om en ny begynnelse, at man kan gå videre og legger bak seg det som har vært sårt, vondt og urettferdig. Alt i alt så gjør vi alle så godt vi kan – ALLTID. Vi gjør så godt vi kan med det utgangspunktet vi har.

Tilgivelse er når jeg skrur opp volumet på hjertets stemme og lytter til det. 

Tilgivelse handler ikke om å glemme eller gjemme det som er vondt, sårt og frustrerende. Tilgivelse handler om at jeg løsriver meg fra trådene som holder meg tilbake i sinnet, sorgen, skammen og frustrasjonen. Jeg løsriver meg fra frykten for å ikke være god nok, og med det gjenvinner jeg friheten til å være meg. Jeg lander i et trygt sted i meg selv, jeg kommer hjem. Akkurat slik kriyan lover; at når lagene med stress begynner å renne av så kommer jeg hjem til deg selv.

Når min mor lå for døden ga jeg henne mine ord om tilgivelse, men jeg tvilte på ordene og handlingen. Noen måneder etter at hun hadde gått over kom hun til meg i en meditasjon hvor hun sa: “Alt er tilgitt, du må tro på kraften i ordene dine. Alt er tilgitt.” Jeg fikk meg en salig overraskelse, skikkelig bakoversveis og tårene flommet. I det øyeblikket skjønte jeg hvor stor kraften var i ordne jeg sa: “Alt er tilgitt”.

5 gode grunner for å tilgi

  • du kommer i mer flyt med livet: tilgivelse handler om å gi og motta
  • forskning viser at lykkefølelse og tilgivelse henger sammen
  • å tilgi reduserer stress og indre uro
  • du kan bruke den emosjonelle energien på noe som server deg bedre
  • du behandler andre som du selv vil bli behandlet

Det er med tilgivelse som det er med husvasken: det må praktiseres jevnlig. 

Til syvende og sist så handler tilgivelse om å tilgi andre for deres “mennesklighet” og  å tilgi seg for egen “mennesklighet” slik at vi vinner tilbake friheten til å le, leke og danse med livet.

13719533_10153562079441086_1288991189333426350_o(1)

Jeg trenger min yoga praksis for å være i kontakt med hele spekteret av meg selv. for å gjøre tilgivelse lettere å praktisere. Det er meg!

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s