2016 – hva nå??

2016 – hva nå?

Jeg har aldri greid å holde noen av mine nyttårsfortsetter så derfor har jeg stoppet med det for lenge siden. For meg har endring kommet når tiden var klar, og det er ikke nødvendigvis på nyttårsaften.

Jeg har større tro på å lytte til hva som er rett tid for en selv. Jeg sluttet å røyke i 2002 den 14. Juni – midt på året og det har fungert helt supert. Jeg har ikke hatt lyst på røyk, savnet røyken eller vært fristet til å ta et eneste trekk en eneste gang etter den dagen. Det er jeg utrolig glad for. Helsen og min opplevelse av verden har endret seg radikalt. Mest av alt er det utrolig deilig å ha sansene inntakt. Jeg kan lukte jord, blomster og på reiser kan jeg kjenne og lukte hva som er fremtredende for den kulturen jeg er en observatør av.

Det jeg gjør rundt jule og nyttårstider er å gå innover, reflektere over hvordan året har gått og jeg setter meg en intensjon – ett hovedfokus for året.

2016 er for meg handlingens år. I stedet for å tenke på alt jeg skulle gjort så har jeg bestemt meg for å gjøre det. Både med tanke på langsiktige planer, og med tanke på hva som gjør at livet mitt føles godt å leve i øyeblikket.

En av de tingene som inngår i dette handlingens år er selv-disiplin. Jeg har satt opp tre oppgaver som skal utføres hver dag, og utover det er jeg fri til å gjøre andre ting som ikke er planlagt. De tre tingene er:

  1. Sadhana – ikke mulig å forhandle tid og sted i forhold til denne oppgaven.
  2. Lese noen kapitler av en bok som inspirerer meg
  3. Gå en tur – komme i kontakt med natur

Sadhana er daglig åndelig praksis, og det er blitt en viktig del av alt jeg er og gjør. Den styrker kroppen min, nervesystemet, fokuset og jeg får en mye bedre dag når jeg gjør min Sadhana.

Dette har hjulpet meg gjennom mange prøvelser, og ikke minst så hjalp det meg å holde på røykeslutten den gangen i 2002.

Når det er sagt så vil jeg fortelle deg at jeg setter opp Røykeslutt kurs i Oslo – og er dette noe du har vurdert så vil jeg absolutt anbefale dette kurset. Jeg gjennomførte samme kurs selv i 2012, og nå har jeg satt det sammen med det jeg vet og har erfart i forhold til hvordan yoga og meditasjon kan hjelpe med avhengighet.

Den helsemessige gevinsten er formidabel – bare tanken på at lungene dine kan slippe deale med nikotin og andre avfallstoffer som du frivillig innhalerer, er jo nok i seg selv til å ville slutte å røyke.

Trenger du å vite me om den helsemessige gevinsten? Kom på kurset Røykeslutt med Kundalini Yoga….

Og om du ikke røyker – hva er din intensjon for 2016? Fokuser på pusten, puste inn gjennom nesen og ut gjennom nesen, og la intensjonen komme til deg.

“May all beings be happy, healthy and holy”-kopi

 

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s