Mine lærere kom når de skulle..

Det var en kald vinter i Melbourne. Alle jeg kjente var hjemme hos sine familier eller på reise så jeg satt der for meg selv på rommet mitt i Robe street 3/33 i St.Kilda, jeg satt der og tenkte at nå var tiden for å utforske gamle drømmer.

Jeg hadde alltid drømt om å bli danser. Jeg syns dans er så uttrykksfullt og sjelens spillerom for ekstraordinære opplevelser. Jeg begynte å lete etter et dansestudio i Melbourne som kunne passe for meg. Jeg lette på nett, i aviser, gatelangs og jeg lette i nærområdet. Jeg fant ingen studio jeg kjente resonans med. Da jeg ga det en siste sjans og oppsøkte et studio i suburben rett ved St.Kilda var det med litt tristhet at jeg erkjente at dette var heller ikke stedet for meg.

På vei hjem syklet jeg forbi en kirke, eller jeg gikk ved siden av sykkelen, og oppdaget en lapp som hang på døra: “Kundalini Yoga classes every tuesday”. Døren var på gløtt, det var tirsdag og jeg smøg meg inn. Timen var akkurat over og der møtte jeg min første lærer HarJiwan. Jeg spurte om det var mulig å komme på en time, og det var det. Jeg trengte ingen forkunnskaper.

10924803_10152980810556221_726734345664480568_n copy HarJiwan i sin daglige praksis.

Tirsdagen etter møtte jeg opp, og jeg husker enda den første kriyan: det var nabhi kriya, som jobber på kraftsenteret, navlepunktet, eller magen for å si det enkelt. Jeg var så stiv og støl dagen etter uten at jeg følte at jeg hadde jobbet noe særlig på timen. HarJiwan forklarte forbindelsen alle øvelsen hadde med det metafysiske aspektet. Jeg var bergtatt.

Tirsdagene ble hellig for meg. Hver tirsdag dro jeg til kirken der HarJiwan underviste i Kundalini Yoga for fulle klasser. Etter timen var tiden bare min. Jeg stoppet alltid på en indisk take-away og dro hjem med ro i kropp og sinn og næret meg på deilig indisk curry.

Da jeg kom tilbake til Norge ønsket jeg å ha en jevnlig praksis. De siste årene har det blitt hver dag siden jeg tok lærerutdanningen min med Viveka Paquier og Maja Tellegård fra Kundaliniyoga Institutet i Sverige. I to år kom de til Oslo for å undervise, veilede og gi av sin fantastiske kilde av kunnskap. Idag er jeg priviligert som kan si at jeg er deres lærere assisten ved utdanningen som fortsatt går i Oslo annenhvert år.

IMG_4018Viveka og Maja

HarJiwan, Viveka og Maja har gitt meg troen på at jeg er herre over mitt eget liv. Det var yoga og ikke dans sjelen min ville jeg skulle fordype meg i.

Hvem er din lærer, og hva har de gjort for deg?

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

One thought on “Mine lærere kom når de skulle..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s