Møte med Gurmukh og Gurushabd i Stockholm…

IMGP1980

Siste helgen i Mai reiste jeg til Stockholm for første gang. For en vakker by – det var nesten som å være i Paris…  Bare det at i Stockholm var det grønnere og vakre kanaler og øyer i skjærgården.  Jeg var på Reimersholm hvor Viveka (min lærer) Reimersholme

Jeg reiste til Stockholm for å være med på en Kundalini Yoga workshop med Gurmukh som jeg har hørt så mye om, og som jeg har fulgt gjennom hennes sentre Golden Bridge Yoga i New York og Los Angeles. Gurmukh og hennes mann Gurushabd reiser verden rundt og holder Kundalini Yoga workshops. Da de kom til Stockholm hadde de akkurat vært i Russland.

Jeg hadde hørt at Gurmukh sine klasser alltid var veldig utfordrende – så jeg grue-gledet meg. Det er dette som gjør Kundalini Yoga spennende for meg. Noen ganger er det ikke til å holde ut i stillinger eller meditasjoner, og andre ganger bare flyr tiden. I begge tilfellene vil effekten av yoga kjennes: jeg blir roligere og kjenner at jeg får en dypere kontakt med meg selv. I de mest utfordrende meditasjoner kan jeg ofte få kontakt med frustrasjon og selvmedlidenhet: “uff, dette var tungt”. “Dette greier jeg ikke.”, “Nei, nå får det være nok.” Men jeg holder ut, og prisen er alltid indre ro og en dyptfølende harmoni. Jeg åpner meg mer, og får en annen kontakt med menneskene rundt meg. Og det var alltid mye latter etter timene.

Vivkeka latter

Etter hver yogatime ga Gurmukh oss parshad, en søt kake, som et symbol på livet søte sider.

IMGP1976

Første dag på workshop var forsåvidt lett, men dag to var nesten uutholdelig… Jeg holdt ut, og reiste hjem til Oslo med en veldig lettet kropp og et fredfult sinn. Jeg gleder meg allerede til neste gang jeg skal møte Gurmukh og hennes mann Gururshabd, som blir i India i januar 2014.

Gurushabd og meg

Posted by

Kundalini Yoga Lærer og Spirituell veileder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s